Burduja, PNL: Clotilde Armand și-a luat un concediu de trei săptămâni în plină stare de alertă. Criza gunoiului nu s-a încheiat, școlile cad pe copii

Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand

Consilierii PNL Sector 1 au anunțat că NU vor participa la ședința de îndată, convocată de consilierii grupului PSD pentru joi, ora 13.00. Liberalii susțin că ordinea de zi propusă nu justifică urgența unei astfel de ședințe. Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1 a  atras, însă, atenția că școlile sunt complet nepregătite, bursele pentru elevi nu s-au plătit, iar criza gunoaielor este departe de a se fi încheiat, în timp ce primarul Clotilde Armand și-a luat un concediu de trei săptămâni, în plină stare de alertă.  

Consilierii PNL spun că vor solicita la rândul lor o ședință de îndată pentru a găsi soluții la problemele cu adevărat grave și urgente, cea mai importantă fiind situația disperată a școlilor din sectorul 1. La câteva săptămâni până la deschiderea anului școlar, în unitățile de învățământ din Sectorul 1 nu s-a derulat nicio lucrare de reparații sau reabilitări.  Acestea sunt în responsabilitatea primarului, iar perioada vacanței este singurul moment când se pot derula astfel de lucrări. Informația a fost semnalată și de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care a atras atenția public că în sectorul nostru nu există șantiere. 

Armand se laudă cu podețe reparate, dar școlile stau să cadă pe copii

„Este strigătoare la cer indiferența pe care administrația actuală o arată față de educația copiilor noștri. De la lipsa lucrărilor de reparație și modernizare în școli până la neplata burselor, pur și simplu asistăm la noi recorduri ale indolenței și incompetenței administrative, spune Burduja. Primarul Armand se laudă pe rețelele sociale cu băncuțe și podețe reparate, iar școlile stau să cadă pe copiii care vor veni în bănci din 13 septembrie”, a declarat Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1. 

Imediat după ce primarul Armand va reveni din concediu, consilierii PNL vor solicita răspunsuri clare și urgente la toate aceste probleme: reabilitările, reparațiile din școli, plata burselor, justificarea întârzierii plăților. Sigur că nu ne așteptăm și la răspunsuri, căci transparența este doar un slogan la primăria sectorului 1, dar vom face toate demersurile necesare. Cetățenii au dreptul să știe de ce am ajuns în acest haos administrativ, a adăugat Burduja. 

„Am atras atenția de mai multe ori, în ultimele luni, că primăria este într-un blocaj administrativ fără precedent. Am fost acuzați și jigniți în moduri pe care nu ni le puteam imagina. Aici suntem astăzi: primarul ignoră cu bună știință probleme urgente și refuză să pună în execuție hotărâri de Consiliu Local - cum este cazul acordării burselor de merit și sociale. Noroc ca avem zeci de procese deschise în instanță, măcar pe o direcție să se dea senzația că se muncește…”, a mai spus Sebastian Burduja.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel