EXCLUSIV  Bunicul lui Răzvan Dumitrescu a căzut prizonier pe front. ”El a trăit CALVARUL”. Ce i-a spus, înainte să moară, despre RĂZBOI

Jurnalistul Răzvan Dumitrescu a dezvăluit, la ”Ce se întâmplă?”, ce i-a spus bunicul său despre război înainte să moară. 

Bunicul jurnalistului, fost comandant de regiment şi prizonier de război, l-a avertizat pe tânărul Răzvan Dumitrescu cu privire la război. 

"Bunicul meu a fost comandant de regiment. Din ăla pe front, din Al Doilea Război Mondial. A căzut prizonier pe front, la Ruginoasa. Era comandantul regimentului Regele Alexandru al Iugoslaviei, vânător de munte, gardă la palat pe timp de pace. A căzut pe front şi mi-a povestit până în 1984, când a închis ochii, pentru că eu îl tot trăgeam de limbă despre cum stau lucrurile în război. 

El a trăit calvarul, dar eu ţin minte că, înainte să moară, mi-a zis o chestie. Era Războiul Rece atunci, ascultam Europa Liberă, Ceauşescu vorbea de denuclearizare de dimineaţă până seară. L-am întrebat dacă e pericol de război. El s-a uitat la mine şi mi-a zis că nu a existat generaţie pe pământurile noastre să nu treacă măcar printr-un război. Chiar dacă nu l-a făcut propriu zis, dar l-a trăit", a spus Răzvan Dumitrescu.

"Sper să se fi înşelat"

Jurnalistul a completat apoi cu fraza pe care i-a spus-o bunicul său, dar a spus şi că speră ca acesta să se fi înşelat. 

"În primul Război Mondial, bunicul meu era adolescent, avea 14-15-16 ani. Născut în 1902. În Al Doilea Război Mondial, a luptat pe front. Părinţii mei au văzut ce înseamnă războiul stând în vlaşca din Bucureşti cu bunica când se bombarda. Mi-a zis 'să nu credeţi că scăpaţi'. Eu sper să se fi înşelat!", a concluzionat Dumitrescu la DC NEWS TV. 

Harta războiului din Ucraina după șapte zile. Chirieac: Dacă nu cade Kiev, Putin nu a câștigat nimic

„Armata rusă se împotmolește, merge foarte încet. Și cred că este și o schimbare de tactică. Dacă, inițial, se așteptau militarii ruși la flori, baloane colorate, multă vodkă, au văzut că Armata din Ucraina opune o rezistență neașteptată. Sunt multe victime civile, ceea ce este de neacceptat. Harta nu este mult modificată față de ce era până acum. (...) Nu au reușit să cucerească Odessa. Sunt la Harkov, atenție, este un oraș cu o majoritate de etnici ruși. Nici aceștia nu i-au așteptat cu brațele deschise pe bravii soldați ai noii armate roșii. Deci, la Harkov sunt lupte, la Kiev sunt lupte, în rest sunt tot felul de știri despre alte orașe. Mariupol nu a căzut”, a spus, miercuri seară, analistul Bogdan Chirieac la Antena 3, în cadrul emisiunii jurnalistului Răzvan Dumitrescu. VEZI MAI MULTE AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel