"Bunicul a fost inspiraţia mea". Româncă de 28 de ani, şoferiţă de camion în Marea Britanie: Unii bărbaţi mă judecă pentru faptul că sunt femeie

Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lê Minh)
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pexels (Lê Minh)

Loredana Zainea, o tânără româncă de 28 de ani din localitatea Daventry, Northamptonshire (East Midlands), este şofer de camion în Marea Britanie de cinci ani.

Loredana, judecată de ceilalţi colegi care cred că nu este capabilă

Ea singură şi-a ales această meserie, considerată în mod eronat practicabilă doar de bărbaţi, după ce a decis să calce pe urmele bunicului său. Seducătoarea blondă a dezvăluit recent pentru Daily Star că este judecată pe nedrept de ceilalţi colegi, care cred că ea nu este capabilă de aceleaşi performanţe ca şi un şofer bărbat.

Loredana a mărturisit că se confruntă cu prejudecăţi în fiecare zi la locul de muncă. Ea a declarat:

"Deşi îmi fac meseria cu responsabilitate, există şoferi de camion bărbaţi care mă judecă pentru felul în care arăt şi pentru faptul că sunt femeie. Sunt oameni care spun că nu voi putea parca camionul în mod corespunzător sau că nu pot face treaba la fel de bine ca un bărbat. Când urc în cabină şi încep să conduc, ei însă văd imediat de ce anume sunt în stare şi îşi schimbă rapid părerea despre mine. Dar nu ar trebui să fiu nevoită să-mi demonstrez abilităţile, pentru a nu fi judecată pentru slujba mea", a continuat Loredana.

"Bunicul meu a fost inspiraţia mea"

Frumoasa noastră conaţională a explicat că pasiunea sa pentru camioane şi pentru conducerea lor se datorează bunicului ei, de la care a moştenit pasiunea pentru camioane.

Ea a precizat: "Am fost şofer de camion în ultimii cinci ani. Bunicul meu a lucrat ca şofer de camion în România şi el a fost inspiraţia mea. Cea mai mare parte a copilăriei mele am petrecut-o împreună şi mă lua cu el în cursele care nu erau prea îndepărtate. Aş fi atât de încântată să pot pleca acum cu el în cursă!".

Tot mai multe românce se dedică acestei meserii, iar locurile de muncă în străinătate sunt la discreţie, mai ales în Marea Britanie unde lipsa camionagiilor a devenit acută după Brexit. Frumoase, responsabile şi profesioniste, româncele noastre au demolat de mult timp mitul conform căruia meseria de şofer de camion poate fi făcută doar de bărbaţi.

Citește și: 

Cum vor arăta monedele britanice cu portretul Regelui Charles al III-a - Foto în articol

Au fost dezvăluite monedele noi care prezintă portretul Regelui Charles a III-lea, scrie BBC. Royal Mint a anunțat că monedele vor intra în circulație cel mai probabil în luna decembrie a acestui an. Astfel, imaginea Regelui Charles va apărea pe două monede dintr-o serie specială care marchează viaţa Reginei Elisabeta a II-a: una pentru 5 lire sterline şi alta pentru 50 de pence.

Portertul monarhului este opera sculptorului Martin Jennings și a fost realizat în baza unei fotografii aprobate în preleabil de Rege. Monedele reprezintă secole de tradiție, monarhul fiind acum cu fața spre partea stângă, în sens invers față de predecesorul său, Regina Elisabeta a II-a. Ca și în cazul regilor britanici anteriori și spre deosebire de Regină, el nu poartă coroană.

Monedele vor fi vândute colecționarilor de la începutul săptămânii viitoare. Moneda de 50 de pence va fi disponibilă pentru uz general cu mult înainte de sfârșitul anului, distribuită în funcție de cererea băncilor, a societăților de construcții și a oficiilor poștale. Citește mai departe>>

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel