Bulgaria nu e România. Maşini cu numere româneşti, ridicate în staţiunile de la sud de Dunăre. Un şofer bulgar spune "nu îi urâm pe români, dar ne temem de cum conduc"

Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/

Dezbatere aprinsă pe reţelele de socializare despre modul în care sunt sancţionaţi şoferii români în Bulgaria. Totul a plecat de la o fotografie cu o maşină de tractare care se pregătea să ridice o maşină cu numere româneşti, din cauză că era parcată în loc nepermis. 

"Eram în Varna, mă grăbeam undeva și am lăsat-o într-un loc nemarcat unde erau si alții parcați cu numere românești. La întoarcere aveam roata blocată. Zic: aia e, e pe merit, hai să-i caut pe băieți să achit amenda. Vorbesc cu un paznic, zice '100m mai încolo'. Ajung acolo, e o tonetă cu vreo 4-5 burtoși la coadă cu scandalul la purtător, înjurând intr-o romgleză gen facyuyayo pe o biată casieriță care probabil nu înțelegea cu ce a greșit. Mă pun și io la coadă și întreb 'pentru deblocare stați'? Ăia: 'da frate, hai să facem protest, să vină protv-ul, nu e normal să blocheze roata'. Când le-am zis că așa e legea la bulgari au avut o expresie goală de parcă vorbeam altă limbă apoi au uitat că exist", a transmis un internaut pe Reddit, într-un comentariu la postarea "Bulgaria nu-i România".

"Şi mie mi-au blocat roata în Varna pentru că am uitat să plătesc parcarea pentru următoarea zi.

Am sunat la numărul de pe bilet, doamna de la telefon vorbea engleză, mi-a zis să stau la maşină că o sa vină colegii ei. În 5 minute au venit cu o dubiţă electrică, şi ei vorbeau engleză, ne-au deblocat roata şi am platit amenda cu cardul, aveau POS la ei.

Am rămas surprins", a scris altul.

Şofer bulgar: Nu îi urâm pe români, dar ne temem de cum conduc

"Salutare, un bulgar aici. Am dat de postarea asta din întâmplare, am folosit Google Translate ca să îmi dau seama despre ce e vorba. Iată câteva lucruri din interior. 

Da, parcarea gratuită nu există în Bulgaria. Mai ales în oraşele mari sau în staţiunile de pe coastă vara. Nu îţi poţi lăsa maşina într-o zonă nepermisă şi să speri să nu fii prins imediat. De multe ori se folosesc camere, dar avem şi linii fixe şi chemăm autorităţile când vedem astfel de lucruri. Şi ei vin destul de repede. Spre exemplu, în Sofia un ucrainean a parcat în faţa unui garaj, blocându-l. S-a sunat la primărie şi au trimis imediat utilajul necesar să îi ridice maşina. Mulţi oameni asta fac, sună imediat la acest număr. De aceea, cel mai bine e să respectaţi legea. E destul de greu să le evitaţi în Bulgaria acum. 

În plus, angajaţii de la aceste companii de parcare nu sunt corupţi. Au camere în camioane, deci nu le poţi da mită să te lase în pace. Îţi lasă maşina în pace doar dacă plăteşti amenda. Chiar dacă stai în maşină şi te încui acolo, te pot tracta oricum şi sună poliţia. 

În ceea ce vă priveşte pe voi, trebuie să ştiţi că noi, bulgarii, ne temem de şoferii români şi avem în general păreri proaste despre modul în care conduceţi. Vă considerăm şoferi mai slabi decât noi, pentru că nu respectaţi legile şi vă comportaţi în Bulgaria de parcă ar fi un teritoriu anarhic, fără legi, unde puteţi face ceea ce vreţi. De asemenea, nu înţelegem de ce mergeţi în grupuri mari şi staţi lipiţi unii de alţii. Dacă familiile din Bulgaria se duc în Grecia, nu încearcă să stea maşină lângă maşină. Avem GPS, nu e ca şi cum ne putem rătăci. Fiecare conduce cum îi place. Suntem uimiţi că voi încercaţi mereu să îi ajungeţi din urmă pe prietenii voştri şi, astfel, faceţi multe manevre periculoase. Nu îi urâm pe români, dar nu ne place modul în care conduceţi", a replicat un cetăţean bulgar. 

CITEŞTE ŞI  Trei lucruri pe care le-am văzut pe şoselele din Bulgaria şi pe care mi-ar plăcea să le văd şi în România

Iar punctul său de vedere a fost imediat susţinut de un român. 

"Sunt singurul care a observat că bulgarii sunt mai civilizaţi în trafic decât românii?

Eram terorizat cu gândul că trebuie să trec prin Bulgaria când mă duc în concediu, dar de fiecare dată când am traversat-o, m-am simţit mult mai în siguranţă decât în România", a transmis acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel