Bulgări de grindină de 16 cm în Australia. Un nou record mondial

Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay

Bucăţi uriaşe de grindină, unele de 16 cm, au căzut în Australia. Meteorologii spun că acesta ar putea fi un nou record mondial. 

Meteorologul Shane Kennedy, de la Biroul australian de meteorologie, a declarat că recordul anterior a fost „în jurul valorii de 14 cm”. „Grindina de această dimensiune are o viteză maximă ce depășește 100 km/ pe oră”, a declarat el pentru ABC News.

Marți, Biroul de meteorologie a postat pe Twitter următorul mesaj: „Grindină gigantică, de peste 16 centimetri, a fost semnalată în Yalboroo, la nord de Mackay, în centrul Queenslandului”.

Imagini cu astfel de bulgări uriaşi de grindină au apărut şi pe reţelele de socializare. 

O avertizare de vreme severă este în vigoare în continuare în mai multe regiuni. Prognoza anunță „vânt puternic, grindină de mari dimensiuni și ploi abundente”, scrie Digi24.ro.

Fenomene meteo extreme şi în Europa 

 

O tornadă produsă în zona localității Fossoli di Carpi din Italia a făcut prăpăd, lăsând un adevărat dezastru în urmă. La o primă estimare, șapte avioane aflate într-un hangar au fost distruse și câteva case au rămas fără acoperiș, scria La Repubblica la final de septembrie.

Vântul a atins o viteză de 300 de km pe oră, iar în 30 de secunde a zburat totul, a spus președintele Aeroclubului Carpi, Franco Cavazza. El a precizat că încă nu poate estima la ce sumă se ridică toate pagubele provocate de tornadă.

VEZI VIDEO Imagini critice din Italia, devastată de vremea severă. Tornadă în Catania

„În treizeci de secunde totul a zburat. Nu pot fi calculate încă toate daunele materiale provocate de tonadă, iar activitatea de zbor nu va mai putea fi reluată pentru mult timp. S-a mărit în mai puțin de un minut (tornada n.r.)  și ne-am adăpostit în baie și în spatele canapelelor. În urmă cu cinci minute, înainte de apariția tornadei, un avion decolase și nu avea probleme tehnice.”, a mai spus președintele Aeroclubului Carpi, Franco Cavazza.

VEZI VIDEO - O TORNADĂ a făcut prăpăd în Italia. Șapte AVIOANE au fost distruse. ”În 30 de secunde totul a zburat"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel