Bulai: Orban, ca Dragnea. Şi el tot aşa a făcut acum patru ani

Liviu Dragnea FOTO AGERPRES
Liviu Dragnea FOTO AGERPRES

Sociologul Alfred Bulai a comentat frământările din PNL pentru desemnarea unui premier şi  pentru conturarea unei majorităţi în Parlament, precum şi implicarea lui Klaus Iohannis în acest proces.

"Ţine de experienţa democratică românească. Acum patru ani îmi aduc aminte că domnul Dragnea -  înţeleg că domnul Orban are şanse să fie în locul domnului Dragnea la şefia Camerei Deputaţilor, adică exact pe aceeaşi logică de atunci - a venit, iar membrii din conducerea partidului au aflat de la televizor de propunerea de prim-ministru, adică Sevil Shhaideh. De data aceasta există o discuţie la Cotroceni, firească şi normală ca PNL să discute cu Klaus Iohannis, pentru că PNL are şansa să facă această alianţă. Din punctul meu de vedere un pic de democraţie nu strică. Să ne mai zică şi nouă", a comentat Alfred Bulai.

"E clar că domnul Iohannis ne-a zis acum câţiva ani 'Guvernul meu', când era vorba de domnul Cioloş. Din punct de vedere juridic, cel care face propunerea după consultări este preşedintele Klaus Iohannis; vorbim de o alianţă, nu de un partid care are majoritate absolută. Sunt nemulţumiri discutabile în tabăra PNL. Nu uitaţi că Ludovic Orban a promis 30 şi ceva la sută, a livrat 25, deci există şi oameni care erau ferm convinşi că erau pe locuri eligibile, au finanţat campania, s-au băgat în tot felul de lucruri şi nu prea sunt câştigători acum. Ei mai ştiu că au nevoie de un prim-ministru care să le fie aproape - ca să mă exprim amabil - ceea ce nu e valabil pentru o parte dintre cei care se propun a fi prim-miniştri. Adică e clar că există un gen de nemulţumire dar nu este atât de eroică încât să pună probleme", a mai declarat, într-o intervenţie la România TV, sociologul Alfred Bulai. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel