Buget pe anul 2020. Ce amendamente aduce PSD

Buget
Buget

Secretarul general adjunct al PSD, deputatul Daniel Suciu, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă susţinută la Bistriţa, că, împreună cu ceilalţi parlamentari social-democraţi, va depune amendamente la legea bugetului de stat în legătură cu banii alocaţi primăriilor pentru persoanele cu handicap, dar şi în ce priveşte pensia minimă şi salariile cadrelor didactice.

Suciu a avertizat că reducerea pragului de finanţare din bugetul naţional pentru persoanele cu handicap şi însoţitorii acestora va aduce în pragul falimentului 'toate comunele din România', care ar urma să rămână fără bani pentru investiţii.

Noul buget, faliment pentru comunele din România

'Voi depune, împreună cu colegii mei, amendamente, pentru că ceea ce face Guvernul Orban - PNL cu autorităţile locale este - şi daţi-mi voie să spun exact cuvântul potrivit - faliment pentru toate comunele din România. (...) Vă aduceţi aminte cât au strigat că nu am asigurat finanţare pentru indemnizaţii şi persoane cu handicap, în condiţiile în care 'ciuma roşie' a asigurat 90% din finanţare pentru persoane cu handicap şi însoţitori, 10% rămânând pentru autorităţile locale. În mărinimia guvernului liberal, au scăzut acest prag de 90% la 50%', a spus Suciu.

Secretarul general adjunct al PSD consideră că se impune şi amendarea noii forme a OUG 114, astfel încât pensia minimă şi salariile cadrelor didactice să crească în anul 2020, aşa cum prevăzuse fostul guvern. 'Vom amenda şi Ordonanţa 114, pentru că aceasta şi ceea ce fac competenţii de la PNL înseamnă că 960.000 de români, aproape un milion din pensionarii României, vor avea anul viitor pensia minimă îngheţată. Asta înseamnă că ce ne-am propus noi, adică anul viitor, în septembrie, pensia minimă să fie 775 lei, nu se va mai întâmpla pentru că competenţii de la PNL o îngheaţă la 704 lei. În bugetul de anul viitor, nu sunt prevăzuţi bani pentru mărirea salariilor din sistemul de învăţământ. La 1 septembrie 2020, salariile cadrelor didactice trebuiau să crească. Ludovic Orban şi PNL au minţit când au spus că vor respecta toate legile aflate în vigoare', a afirmat Daniel Suciu.

Deputatul PSD a adăugat că modificările făcute de Guvernul Orban la OUG 114 vor duce la o creştere a preţurilor la gaze şi energie electrică între 15 şi 20%, dar şi a ratelor românilor, relatează AGERPRES.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel