Buget 2020: Viorica Dăncilă așteaptă un răspuns de la preşedintele Iohannis: ”Poate fi mulţumit că a aruncat România în aer”

Viorica Dancila
Viorica Dancila

Bugetul de stat pentru anul 2020 trebuie adoptat cât mai repede, iar premierul Viorica Dăncilă așteaptă soluția de la președintele Klaus Iohannis, pentru că ”acum e datoria lui, după ce s-a chinuit să dea jos Guvernul”.

Premierul demis Viorica Dăncilă a declarat că este datoria preşedintelui Klaus Iohannis să găsească soluţii pentru bugetul de stat pe anul viitor, în condiţiile în care actualul Guvern este interimar şi nu poate adopta un proiect de lege.

Întrebată duminică de jurnalişti, cu prilejul unei vizite la Complexul Multifuncţional Caraiman, ce se va întâmpla cu bugetul pe 2020 dacă până în noiembrie nu se va instala un nou Executiv, ea a afirmat:

"Cred că la această întrebare trebuie să răspundă domnul preşedinte Iohannis. Aşa cum a ieşit public şi a declarat că această moţiune trebuie să treacă, Guvernul trebuie demis, cred că e datoria dânsului să găsescă soluţii, pentru că e foarte uşor să dai ceva la o parte şi să pui nimic în loc. Vedem că şase formaţiuni politice, în frunte cu preşedintele României, cel care ar trebui să fie un mediator, un facilitator de consens, s-au chinuit şi au dat acest Guvern jos, nu vedem un program de guvernare, nu vedem un Cabinet, oamenii nu ştiu de azi pe mâine ce-i aşteaptă, pensionarii sunt îngrijoraţi, bugetarii sunt îngrijoraţi, primarii sunt îngrijoraţi pentru proiectele pe care le au, dar nu vedem niciun răspuns dat".

Ea a susţinut că actualul şef al statului este "preşedintele de facto al PNL", participă la şedinţele acestui partid, "ceea ce arată că Romania e împărţită în două - preşedintele Klaus Iohannis, PNL şi restul oamenilor".

"Suntem Guvern interimar, nu putem adopta proiecte de lege sau ordonanţe de urgenţă, pentru proiecţia bugetară avem nevoie de un proiect de lege, deci pot să spun că Klaus Iohannis poate fi mulţumit că a aruncat România în aer", a explicat Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel