Bucureștiul, sub o avertizare de Cod Roșu. Copaci căzuți, zboruri întârziate și probleme pe căile feroviare

Municipiul București și județul Ilfov este sub cod roșu de furtună. 

Update. bilanțul stricăciunilor provocate de furtună

Furtuna a doborât în București, marți după-amiază, 44 de copaci și a avariat 26 de mașini, scrie Mediafax. 

Reprezentanţii ISU Bucureşti-Ilfov declară că, până la ora 21.00, ca urmare a codurilor de vreme severă înregistrate în București, au intervenit pentru degajarea a 44 copaci și 3 elememente de construcție.

26 de mașini au fost afectate.

Pompierii au evacuat apa de pe 18 de străzi, din 45 de locuințe și 15 curți.

În ce privește județul Ilfov, până la aceeași oră au fost degajați 4 copaci căzuți. De asemenea, s-a evacuat apa din 12 locuințe și de pe două străzi inundate. O singură mașină a fost avariată.

Și traficul feroviar a fost oprită între Ramificaţia Pajura şi Bucureşti Nord, din cauza a doi copaci căzuţi pe linia de contact, în urma furtunii.

Update. Trenurile și-au reluat mersul

Mai multe trenuri au întârzieri însemnate, de mai mult de o oră. Liniile care operează la gara de Nord au fost repuse în funcțiune, conform Antena3. 

Update. Metrourile circulă conform programului

Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară normal şi nu a fost închisă nicio staţie din cauza ploii torenţiale, deşi au fost afectate intrările în staţiile Petrache Poenaru, Valea Ialomiţei, Eroilor şi Unirii, a anunţat marţi seara Metrorex, citat de Agerpres. 

"Din cauza ploii torenţiale de astăzi, manifestată cu intensitate, echipele Metrorex au intervenit cu operativitate, acolo unde situaţia a impus-o, pentru dirijarea apelor şi menţinerea funcţionalităţii gurilor de evacuare. Circulaţia trenurilor de metrou se desfăşoară normal. Au fost afectate intrările în staţiile Petrache Poenaru, Valea Ialomiţei, Eroilor şi Unirii", informează Metrorex.

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis marţi o avertizare Cod roşu de furtună pentru Municipiul Bucureşti, valabilă până la ora 18:30, iar Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a emis un mesaj Ro-alert în care anunţă vijelie puternică, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină în Capitală.

Update. DN 72 este blocat de o coloană de mașini

S-a format o coloană de circa un kilometru, marți, pe DN 72, între Ploiești și Stoenești, din cauza acumuării apei pe carosabil, în urma ploii torențiale, scrie Mediafax. 

​Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliției Române informează că pe DN 72, între localitatea Stoenești și Ploiești, județul Prahova, ca urmare a condițiilor meteorologice nefavorabile (ploaie intensă într-un interval de timp scurt), s-a acumulat un volum considerabil de apă pe carosabil.

Apa are, la ora transmiterii știrii, aproximativ 10-20 cm, pe o distanță de circa 200 de metri, între km. 70 și 70+200 m.

Astfel, din această cauză, mașinile circulă cu viteză foarte redusă, de aproximativ 10 km/h.

Din acest motiv, polițiștii rutieir spun că s-a format o coloană de circa un kilometru.

Update. Cod Roșu până la 18:30

Municipiul Bucureşti şi opt localităţi din judeţul Ilfov se află marţi, până la ora 18:30, sub Cod roşu de furtună, potrivit unei avertizări emise de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), citată de Agerpres. 

Astfel, până la ora 18:30, în zona municipiului Bucureşti se vor semnala averse torenţiale care vor depăşi 40 - 50 de litri/mp, descărcări electrice, grindină de mici şi medii dimensiuni. În zona avertizată s-au acumulat în jur de 50 de litri/mp.

Fenomene similare sunt anunţate până la aceeaşi oră şi în localităţile Jilava, Măgurele, Vidra, Bragadiru, 1 Decembrie, Clinceni, Cornetu, Copăceni din judeţul Ilfov.

De altfel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Bucureşti-Ilfov a emis un mesaj Ro-alert în care anunţă vijelie puternică, descărcări electrice, averse torenţiale şi grindină în Capitală.

Cetăţenii sunt sfătuiţi să evite deplasările, să adăpostească şi să ia măsuri de autoprotecţie.

Update. Un avion umanitar este blocat de furtună în aer

Un avion umanitar este în imposibilitatea de a ateriza, transmite Realitatea PLUS. Aeronava trebuia să ajungă la sol pe Aeroportul Henri Coandă, însă vremea nu permite acest lucru. La bordul avionului se află doi pacienți minori, operați. 

Trei curse aeriene care trebuiau să decoleze de pe aeroportul din Otopeni au întârzieri. De asemenea, transportul în comun din Capitală și mersul trenurilor a fost afectat de ploaia torențială. 

Știrea inițială

Mai mulţi copaci au căzut în Bucureşti şi Ilfov, în urma furtunii izbucnite marţi după-amiază, iar autorităţile au intervenit pentru îndepărtarea lor, scrie Agerpres. 

Potrivit ISU Bucureşti-Ilfov, în Capitală au loc intervenţii pentru înlăturarea copacilor pe străzile Ceahlău, Mănăstirea Caşin, Emanoil Ionescu, Jandarmeriei, Modrogan şi pe bulevardul Kiseleff.

În Ilfov, intervenţiile se desfăşoară în localitatea Periş, pe Strada Principală, la ieşirea din Buftea spre Crevedia şi pe DN1A, în zona pădurii, sensul de mers dinspre Mogoşoaia spre Buftea. 

Codul roșu de furtuni este extins pe o perioadă de o oră și jumătate pentru municipiul București și județul Ilfov, adică până la 18.30, transmite România TV. 

Grindina a căzut violent în Sectorul 5

Aversele violente au căzut și în Sectorul 5. În imagini poate fi observată o terasă în care grindina căzută s-a adunat pe podea și pe mobilier. 

Într-un alt clip video surprins în București de la balconul unui bloc poate fi observat un parc de joacă pentru copiii și o parcare inundate. 

O altă terasă a fost inundată de ploaie. Mobilierul și podeaua s-au umplut de grindină. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel