Bucureştenii, fără apă caldă şi căldură. Romgaz, decizie radicală pentru ELCEN

Romgaz a anunțat că va întrerupe de marți livrările de gaze naturale către Electrocentrale București (ELCEN). Bucureştenii ar putea rămâne astfel fără apă caldă. 

Alimentarea cu agent termic în Capitală va fi întreruptă marți, dacă Romgaz nu va mai furniza gaze către Electrocentrale București (ELCEN), au declarat, luni seară, pentru Agerpres, surse din cadrul producătorului de energie termică. Primarul Capitalei, Gabriela Firea a anunţat la România TV că bucureştenii vor avea apă caldă mâine, întrucât ELCEN are rezerve de gaz pe stoc.

În cazul intrării ELCEN în insolvență, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Datoria actuală a ELCEN către Romgaz se ridică la 319 milioane de lei.

[citeste si]

"SNGN Romgaz SA urmărește cu preocupare desfășurarea evenimentelor care decurg din cererile de insolvență ale companiilor bucureștene RADET și ELCEN. În cazul intrării în insolvență a ELCEN, Romgaz va înscrie creanțele la masa credală, fiind unul dintre cei mai mari creditori ai companiei. Din 27 septembrie 2016, SNGN Romgaz SA este obligată să întrerupă livrările de gaze naturale către ELCEN", precizează Romgaz, într-un comunicat de presă.

"Noi (ELCEN — n.r.) nu avem cu ce plăti gazele de la Romgaz, nu mai avem bani. Dacă Romgaz întrerupe livrarea de gaze, nu vom mai avea cu ce să producem căldură și apă caldă", au spus surse din cadrul producătorului de energie termică, citate de Agerpres.

RADET şi ELCEN au depus cereri de intrare în insolvenţă la Tribunalul Bucureşti. Termenele de judecată, pe 5 şi 6 octombrie

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel