De ce bucureștenii din Sectorul 3 vor plăti mai puțin la întreținere

negoita
negoita

Locuitorii din Sectorul 3 nu vor mai plăti taxa pentru transportul gunoiului de la 1 august, a declarat primarul Robert Negoiță.  În prezent, pentru ridicarea gunoiului menajer fiecare bucureştean din Sectorul 3 achită 9,28 de lei pe lună. Serviciul este prestat de firma Rosal, controlată de familia omului de afaceri Silviu Prigoană, fost candidat la fotoliul de primar general al Bucureştiului.

 "Am avut discuţii cu Rosal şi am obţinut o hârtie scrisă de la ei că nu vor mai percepe taxă pe gunoi, între 1 august şi noiembrie 2012", a declarat pentru B365.ro primarul Sectorului 3, Robert Sorin Negoiţă care a adăugat că intenţionează, în perioada următoare, să "forţeze" compania de salubrizare să diminueze valoarea contractului. Actualmente, contractul de ridicare a gunoiului menajer din Sectorul 3 se ridică la suma de 5 milioane de lei pe lună, potrivit edilului Negoiţă.

 Contractul dintre Rosal şi Primăria Sectorului 3 privind serviciul de salubrizare datează din anul 1999, când primar al Capitalei era Viorel Lis, documentul fiind reînnoit constant de atunci prin multiple acte adiţionale. Afacerile s-au perpetuat şi în timpul celor două mandate ale fostului primar PDL Liviu Negoiţă la Sectorul 3 (anii 2004-2012), contractul fiind unul dintre cele mai bine păzite secrete ale ex-edilului cu deputatul PDL, Silviu Prigoană, fost acţionar în cadrul firmei, scrie B365.ro.

 Primarul Negoiţă a anunţat chiar că administraţia locală va înfiinţa o societate cu răspundere limitată având ca obiect de activitate transportul gunoiului menajer al locuitorilor Sectorului 3 către groapa de gunoi. Noul SRL va avea ca unic acţionar Consiliul Local al Sectorului 3 şi se va numi S.C. SALUBRITATE C.L.S3 S.R.L.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel