Brian Williams (NBC) a fost suspendat timp de șase luni

Prezentatorul vedetă al televiziunii de știri NBC, Brian Williams, a fost suspendat timp de șase luni, fără salariu, pentru că a deformat evenimentele petrecute în perioada în care a acoperit războiul din Irak în 2003. Anunțul a fost făcut, marți seara, de postul de televiziune american.

Măsura devine efectivă imediat, a precizat președintele NBC News, Deborah Turness, într-o notă publicată pe site-ul canalului american de știri. Brian Williams, care prezintă jurnalul de seară la NBC din 2004, este unul din speakerii cei mai cunoscuți din SUA. El și-a reînnoit contractul cu NBC în decembrie, salariul convenit fiind de 10 milioane de dolari pe an, potrivit Agerpres.

"În timpul jurnalului de vineri 30 ianuarie 2015, Brian a deformat evenimente care au avut loc în timp ce el acoperea războiul din Irak în 2003. A devenit ulterior clar că și în alte ocazii Brian a făcut același lucru relatând această poveste. A greșit și este complet nepotrivit pentru cineva în poziția lui Brian", a scris Deborah Turness, care a adăugat că postul este la fel de "nemulțumit și de comentariile pe care prezentatorul le-a făcut și în afara programului NBC News, când Brian a vorbit despre experiența sa de pe teren".

Vezi și: Irak: Polemici din cauza unei bucăți din funia folosită la executarea lui Saddam Hussein

Brian Williams afirmase, pe 30 ianuarie, la știrile de seară că elicopterul cu care călătorea în 2003 în Irak a fost atacat cu lansatoare de rachete. După ce militarii au pus sub semnul îndoielii versiunea sa pe rețelele de socializare, prezentatorul și-a cerut scuze pe post, în 5 februarie, afirmând că a fost o greșeală. "Eram în aparatul din spatele elicopterului atacat", a spus prezentatorul, subliniind că "am făcut o greșeală relatând un eveniment de acum 12 ani".

NBC a deschis o anchetă internă, Brian Williams anunțând de sâmbătă că se retrage voluntar de la post "în următoarele zile".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel