Irak: Polemici din cauza unei bucăți din funia folosită la executarea lui Saddam Hussein

O bucată de sfoară, care a stârnit interesul multor amatori de suveniruri istorice și care ar putea fi vândută cu șapte milioane de dolari, stârnește polemici în Irak.

Respectiva bucată de sfoară este din funia folosită în 2006, la executarea fostului lider irakian, Saddam Hussein. Ea se află în colecția lui Mowaffak al-Rubaie, fost membru al guvernului provizoriu de la Bagdad, scrie stirileprotv.ro.

El s-a fotografiat în 2013 în sufrageria casei sale lângă un bust de bronz al fostului președinte irakian, la gâtul căruia a fost pusă și bucata de de funie. 

Potrivit BBC, care citează site-ul irakian Al-Araby Al-Jadeed, imaginea a stârnit interesul multor amatori de suveniruri istorice, inclusiv doi oameni de afaceri kuweitieni, o organizație religioasă din Iran, dar și o familie bogată din Israel, prețul oferit ajungând chiar la șapte milioane de dolari.

Vezi AICI imaginea 

Doar că activiștii pentru drepturile omului au criticat faptul că un asemenea obiect e scos la licitație și consideră că ar trebui ca, în cazul vânzării sale, banii să intre în vistieria statului irakian, deoarece, teoretic, funia era proprietatea statului.

Al-Rubaie a refuzat să comenteze, însă în urmă cu doi ani susținea că intenționează să doneze obiectul unui viitor muzeu dedicat dictaturii lui Saddam Hussein. 

Donald Rumsfeld publică o înregistrare video neobişnuită primită în 1983 de la Saddam Hussein - VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel