Urmărește emisiunea live


Brexit. Tajani a anunțat data pronunțării

Antonio Tajani a anunțat când va avea loc votul asupra acordului privind ieșirea Marii Britanii din UE.

Parlamentul European va vota acordul privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană (UE) în ianuarie sau februarie, a declarat duminică preşedintele legislativului european, Antonio Tajani, citat de EFE.

Acordul va ajunge în plen în decembrie. Parlamentul European va vota o rezoluţie în decembrie şi, probabil, în ianuarie sau cel mai târziu în februarie ne vom pronunţa prin vot asupra acordului, dacă majoritatea este de acord, a explicat Tajani, înainte ca liderii celor 27 de state membre ale Uniunii Europene să aprobe duminică în cadrul unui summit extraordinar acordul privind ieşirea Marii Britanii din blocul comunitar, precum şi declaraţia care schiţează relaţia post-Brexit cu Londra.

Omul politic italian a calificat acordul privind Brexit-ul drept bun (...) pentru ambele părţi, pentru Uniunea Europeană şi pentru Marea Britanie. Întrebat dacă nu se teme că parlamentul britanic va respinge textul, Tajani a spus că preferă să fie optimist. Sper să fie un vot pentru în parlamentul britanic, a adăugat el.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel