BREXIT. David Cameron şi-a anunţat demisia: "Un nou premier va negocia ieşirea din UE". Ce spune Chirieac

Premierul Marii Britanii, David Cameron a făcut primele declaraţii de presă, din Downing Street, după ce rezultatele referendumului au fost anunţate oficial.

David Cameron și-a anunţat retragerea din funcția guvernului Marii Britanii, explicând că va încerca să "stabilizeze această navă" în următoarele câteva săptămâni.

David Cameron a declarat după numărătoarea voturilor, încheiată în favoarea Brexitului, că voinţa poporului britanic trebuie respectată şi că mesajul a fost primit. Acesta a adăugat că un nou lider va prelua funcţia de prim-ministru până la conferinţa partidului Conservator din octombrie.

"Britanicii au votat pentru ieșirea din UE și voința lor trebuie respectată. Vreau să mulțumesc tuturor celor care s-au implicat în acest referendum și celor care au votat. Nu poate exista dubiu față de acest rezultat. Vreau să reasigur investitorii și piețele economice că economia britanică este puternică. De asemenea, vreau să asigur cetățenii că viețile lor nu se vor schimba în perioada următoare. Trebuie să ne pregătim pentru o negociere cu UE. Dar, înainte de orice, avem nevoie de un leadership puternic. Sunt foarte mândru de funcția pe care am reprezentat-o în ultimii ani. (...) Britanicii au luat o decizie fără precedent și, deci, cred că este nevoie de o nouă conducere. În următoarele trei luni, voi conduce guvernul, dar cred că este nevoie de o conducere nouă din luna octombrie încolo."

Bogdan Chirieac: Votul britanicilor ar putea însemna dezmembrarea Marii Britanii

Analistul Bogdan Chirieac afirmat, într-o intervenție la România TV, că decizia premierului David Cameron "înseamnă asumarea răspunderii, fiindcă premierul Marii Britanii a făcut în așa fel încât și-a trecut țara prin două încercări cumplite: referendumul Scoției pentru ieșirea din Marea Britanie, doar că Scoția, în extremis, a votat atunci să rămână, și referendumul pentru ieșirea din Uniunea Europeană, la care britanicii au votat pentru ieșire, ceea ce poate însemna dezmembrarea Marii Britanii. 

Irlanda de Nord vrea referendum pentru a se uni cu Republica Irlanda, iar Scoția vrea acum referendum pentru a rămâne în Uniunea Europeană. Vedem slăbiciunea liderilor politici europeni, care a dus la aceste momente extrem de grave, precizează Chirieac.

[citeste si]

"A fost o mare distanță între François Mitterrand  și Helmuth Kohl, arhitecții a ceea ce numim astăzi Uniunea Europeană și liderii de astăzi. Inclusiv doamna Angela Merkel, care este un lider excepțional pentru Germania, dar nu este un lider pentru Europa. La valoarea Germaniei, aceasta trebuie să dea tonul în Europa, e îndreptățită să facă acest lucru din cauza contribuției pe care o are", a mai spus Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel