EXCLUSIV  Brexit, strategie. Gabriel Ispas: Manipulare. Populaţia nu a fost corect informată

Andrei Itu / 30 apr 2019 / 17:36 Salveaza PDF Comentarii
Brexit
Descriere foto: Brexit

Gabriel Ispas, profesor de drept european, a acordat un interviu DCNews în cadrul căruia a vorbit despre viziunea sa în privința Brexitului și efectele acestuia asupra Uniunii Europene.

Întrebat despre cum vede amânarea Brexitului, Gabriel Ispas spus că: ''Din păcate, tot procesul Brexit arată vulnerabilitatea societății internaționale la manipulare, dreptul cetățeanului la o informare corectă și de a nu gestiona informații pe care le cunoștea ca fiind false. Fostul prim-ministru, David Cameron, nu a informat corect populația cu datele oficiale, care nu mint. Cât primește Marea Britanie și cât dă Marea Britanie. Din momentul aderării sale la Uniunea Europeană, din 1974, a avut tot felul de concesii pe care le-a avut și pe care le-a primit. Marea Britanie a fost un beneficiar, nu un contributor efectiv la bugetul Uniunii Europene.''  a spus Gabriel Ispas, în cadrul unui interviu pentru DCNews. 

''Marea Britanie a încercat o strategie care este pierzătoare. Nu poți să rămâi cu un picior în Uniunea Europeană și cu un picior și jumătate în afară pentru că nu ai cum. Ori ești parte a UE și îți asumi toate politicile pe care Uniunea le duce, ori varianta a 2-a, poți să te gândești la un  sistem, o zonă de mecanism european, precum este în Norvegia și Elveția sau poți să negociezi cu Uniunea Europeană un acord, care sa aibă clauze favorabile bilaterale.'' a spus Gabriel Ispas, în cadrul unui interviu pentru DCNews. 

 

Vezi aici interviul complet


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27