EXCLUSIV  Breaz, către companii, despre pregătirea studenților: Nu ”trebuie să faceți ceva”. Trebuie să FACEM!

Daniel Breaz, rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, a vorbit despre pregătirea studenților în facultate și colaborarea cu angajatorii. 

Daniel Breaz, rector al Universității ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, s-a aflat astăzi la interviurile DC News și DC News TV unde a vorbit despre practica pe care o fac studenții în cadrul parteneriatelor pe care le are universitatea. 

”Vreau să vă spun că sunt de 10 ani aproape rector al acestei universități. La începutul perioadei mele de rectorat, în primul mandat, aveam foarte multe discuții cu angajatorii și îmi spuneau de multe ori că studenții, tinerii, nu sunt foarte bine pregătiți din punct de vedere practic. ”Trebuie să faceți ceva” și eu am spus că ”nu trebuie să faceți ceva, ci trebuie să facem ceva, împreună”. Trebuie ca atunci când un tânăr vine și avem un parteneriat de practică, acest parteneriat chiar să fie unul real și chiar să ținem de ceea ce specifică parteneriatul, nu să vină tânărul în compania respectivă și să i se semneze rapid fișa de practică, a stat 5 minute și apoi pleacă în vacanță. A văzut poate două minute compania respectivă. Evident că atunci tinerii nu au contact cu realitatea care îi va aștepta peste 3-4 ani de zile, în funcție de programul de studiu. Am discutat toate aceste aspecte cu angajatorii, au înțeles, au crescut chiar perioada de practică pe perioada verii. Studenții fac practică, iar asta este un lucru extraordinar și aici putem să discutăm despre un învățământ universitar dual, coroborat între universitate, pregătire teoretică și practică, cu o pregătire doar practică”, a declarat Daniel Breaz.

ADMITERE Universitatea Alba Iulia 2021. Breaz, informații despre înscriere și locuri

Daniel Breaz, rectorul Universităţii Alba Iulia, a oferit detalii și despre înscriere și locurile disponibile la admitere.

”Înscrierea depinde de specializare. În momentul de față, cu siguranță, la toate specializările, vorbim despre media la examenul de Bacalaureat, iar la unele specializări vocaționale avem câteva probe practice sau specifice specializării repsective. Dar media la Bacalaureat reprezintă un procent mare sau 100% la unele specializări la admiterea unui student la Universitatea noastră.

Avem locuri la buget, avem și locuri cu plată. În momentul de față avem 1134 de locuri bugetate la programele de licență, masterat, doctorat și ne apropiem de aproape 3000 cu locurile propuse cu taxă la specializările pe care noi le avem în momentul de față în Universitate”, a mai declarat rectorul. 

CITEȘTE MAI MULTE DESPRE ADMITERE AICI!

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel