Brazilia. Tribunalul analizează candidatura lui Lula la prezidențiale

Luiz Inacio Lula vrea să candideze din nou la alegerile prezidențiale deși a fost închis pentru corupție.

Tribunalul Superior Electoral (TSE) al Braziliei urmează să se pronunţe vineri în legătură cu validitatea candidaturii la prezidenţiale a fostului preşedinte Luiz Inacio Lula da Silva, închis din luna aprilie pentru corupţie, a informat o sursă din cadrul acestei instanţe, citată de AFP.

Favorit detaşat potrivit intenţiilor de vot pentru alegerile de la 7 octombrie, Lula riscă să fie declarat ineligibil în baza unei legi care interzice oricărei persoane condamnate în apel să candideze.

"Înregistrarea (candidaturii lui Lula) şi toate reclamaţiile vor fi judecate astăzi" (vineri), a explicat o sursă din cadrul tribunalului.

Condamnat la 12 ani şi o lună

Probleme validităţii candidaturii fostului şef de stat din perioada 2003-2010 nu se afla iniţial pe ordinea de zi a sesiunii extraordinare care urma să înceapă la orele 14.30 (17.30 GMT), însă a fost adăugată în ultimul moment.

Condamnat la 12 ani şi o lună de închisoare pentru corupţie şi spălare de bani, Lula, 72 de ani, este acuzat că a acceptat un apartament într-o staţiune de pe litoral ca mită din partea unei societăţi de construcţii.

Simbolul stângii latino-americane respinge cu vehemenţă aceste acuzaţii şi susţine că este victima unui complot care vizează să îl împiedice să obţină al treilea mandat prezidenţial

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel