Brăilenii refuză ajutoarele de la Uniunea Europeană

primaria braila
primaria braila

Mii se saci cu alimente acordate de Uniunea Europeană stau neridicaţi de luni de zile în depozitele Primăriei Brăila. Beneficiarii acestor ajutoare nu au venit să le ridice şi există pericolul să se deterioreze.

Ajutoarele de la UE au fost trimise la Brăila pentru 15.131 beneficiari, iar până la această dată s-au prezentat doar 9.619 persoane. Astfel, în depozitele primăriei au rămas 71 tone de făină albă, 35 tone de mălai şi 10 tone de paste făinoase.

”Anul trecut am trimis poliţia comunitară pe acasă să-i caute pe beneficiarii acestui tip de ajutor, dar anul acesta nu mai fac gestul acesta. Este clar că dacă nu vin să îşi ridice produsele, înseamnă că nu au nevoie de ele. În acelaşi timp, există oameni care vin şi spun că ar vrea să primească ei aceste ajutoare, dar nu îi putem ajuta pentru că nu putem schimba destinaţia acestor produse”, a declarat primarul municipiului Brăila, Aurel Simionescu, citat de Agerpres

Ajutoarele acordate de Uniunea Europeană constau în făină - 14 kg/persoană, mălai - 7 kg/persoană, zahăr - 1 kg/persoană, biscuiţi - 1,3 kg/persoană, lapte praf - 1 kg/persoană, paste făinoase - 3,2 kg/persoană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel