50 de câini "periculoşi", ridicaţi de poliţie

Un bărbat din Brăila deţinea spre vânzare 50 de câini din rase periculoase. Acum este cercetat penal pentru comercializare de câini din categoria I de periculozitate.

La locuinţa acestuia au fost găsiţi, în urma unei percheziţii, aproximativ 50 de câini din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog şi Metişiilor, se arată într-un comunicat de presă remis joi de IPJ Brăila.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila cu sprijinul lucrătorilor din cadrul Serviciului de Utilitate Publică de Administrare şi Gospodărire Locală Brăila au efectuat o percheziţie la domiciliul unui brăilean, în vârstă de 29 de ani, bănuit de comercializarea câinilor din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog şi Metişiilor.

"Cu această ocazie, în curtea imobilului, au fost identificate 46 de exemplare canine, ce par a fi categoria I de câini periculoşi. Aceştia erau legaţi cu lanţ metalic tip za de pomii fructiferi din livadă, având fiecare cuşcă aferentă, dar şi un padoc prevăzut cu 11 boxe. Bărbatul nu le-a putut prezenta poliţiştilor documente din care să reiasă rasa şi categoria canină din care câinii fac parte, acest lucru urmând a fi stabilit de către un reprezentant al Asociaţiei Chinologice Române - filiala Galaţi", se arată în comunicatul IPJ.

[citeste si]

Faţă de bărbatul în cauză a fost întocmit dosar penal şi se efectuează în continuare cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de comercializare a câinilor din rasele Pitbull, Boerbull, Bandog si metişiilor. Totodată, acesta a fost şi sancţionat cu amendă în valoare de 1.000 de lei, pentru contravenţia de creştere şi deţinere de câini din categoria celor supuşi înregistrării de către o persoană ce a suferit condamnări contra persoanei, în conformitate cu prevederile legii O.U.G.55/2002 privind regimul de deţinere al câinilor periculoşi sau agresivi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel