Bosch, gata să vândă. O întreagă divizie își schimbă proprietarul

Bosch speră să obţină 700 de milioane de euro din vânzarea diviziei care produce utilaje de ambalare.

Producătorul de componente auto Bosch a mandatat banca de investiţii Macquarie să exploreze opţiunile pentru divizia sa de utilaje de ambalare, ca parte a procesului de reorganizare a portofoliului, în vederea majorării investiţiilor în domeniul tehnologiei pentru vehiculele electrice şi autonome, au declarat, pentru Reuters, surse care au dorit să-şi păstreze anonimatul.

În cazul unei potenţiale vânzări, valoarea diviziei se ridică la 500 - 700 de milioane de euro (583 - 815 de milioane de dolari), adaugă sursele. Industria auto şi furnizorii săi sunt sub presiune pentru accelerarea investiţiilor în tehnologii destinate vehiculelor electrice şi autonome, după înăsprirea reglementărilor privind emisiile maşinilor diesel. Reprezentanţii grupului german Bosch nu au fost disponibili imediat pentru comentarii, în timp ce reprezentanţii Macquarie nu au comentat informaţia.

Divizia de utilaje de ambalare a Bosch, care produce echipamente pentru industria farmaceutică şi alimentară, are 6.100 de angajaţi şi anul trecut a raportat venituri de 1,3 miliarde de euro.

Bosch, în România

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani. Pe lângă centrul de cercetare - dezvoltare din Cluj şi unităţile sale de producţie pentru soluţii de mobilitate din Cluj şi din Blaj, Bosch mai operează şi o unitate de producţie de tehnică liniară, localizată de asemenea în Blaj, precum şi un centru de servicii de externalizare a proceselor de afaceri (BPO) în Timişoara.

În Bucureşti, Bosch operează un birou de vânzări pentru produsele diviziilor Soluţii de mobilitate, Bunuri de larg consum şi Tehnologie pentru construcţii şi energie. În plus, o filială a BSH Hausgeräte GmbH, activă pe piaţa electrocasnicelor, are sediul, de asemenea, în Capitală.

Vezi și: Investiţie de MILIOANE de euro: Clădire administrativă Bosch


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel