Investiţie de MILIOANE de euro: Clădire administrativă Bosch

Cei de la Bosch investesc şapte milioane de euro într-o nouă clădire administrativă la fabrica din Blaj.

Grupul Bosch, furnizor global de tehnologii şi servicii, a demarat lucrările de construcţie la o nouă clădire administrativă în cadrul fabricii din Blaj, judeţul Alba, iar investiţia va totaliza peste şapte milioane de euro, potrivit unui comunicat al Grupului Bosch remis Agerpres.

Ceremonia oficială de aşezare a pietrei de temelie a avut loc pe 10 mai, în prezenţa membrilor managementului companiei şi reprezentanţilor autorităţilor locale.

'Bosch şi-a extins activitatea de producţie la Blaj în ultimii ani, astfel că am decis să construim o nouă clădire care să susţină această creştere şi să asigure suficient spaţiu pentru noi proiecte ce vor contribui la dezvoltarea pe termen lung a fabricii', a declarat Dirk Arnold, directorul general al unităţii de producţie Bosch din Blaj.

Creşteri considerabile

Noua clădire va avea o suprafaţă desfăşurată de 5.700 metri pătraţi şi va găzdui birouri pentru aproximativ 250 de angajaţi, precum şi cea mai mare parte a laboratoarelor de dezvoltare aflate în prezent în interiorul fabricii, începând cu toamna anului 2019. La Blaj, Bosch a deschis prima fabrică din România pentru componente de tehnică liniară, în anul 2007. Ulterior, locaţia s-a extins prin deschiderea unor noi unităţi de producţie pentru soluţii de mobilitate prin diviziile Chassis Systems şi Powertrain Solutions şi au fost implementate soluţii inteligente de Industrie 4.0 pentru eficientizarea producţiei.

În prezent, fabrica din Blaj înregistrează creşteri considerabile, atât în sectorul 'Soluţiilor de mobilitate', cât şi în cel al 'Tehnologiei industriale', fiind un jucător important pentru Bosch. Bosch produce la Blaj, pe lângă echipamente de tehnologie industrială, componente electronice pentru sectorul auto. Grupul Bosch în România este şi un partener al şcolilor locale în cadrul proiectului de sistem educaţional dual, începând cu anul 2013. Peste 70 de elevi se pregătesc anul acesta pentru carierele lor ca tehnicieni în electromecanică şi electronică, în cadrul fabricii Bosch din Blaj.

Compania colaborează pe plan local cu Liceul Tehnologic 'Timotei Cipariu' din Blaj şi cu Colegiul Tehnic 'Dorin Pavel' din Alba Iulia. Unitatea de producţie Bosch din Blaj recrutează în prezent ingineri de calitate, ingineri de mentenanţă, ingineri proces producţie, specialişti în achiziţii şi logistică, manageri de proiecte, dar şi candidaţi pentru programul working student.

[citeste si]

Grupul Bosch este prezent pe piaţa din România de aproximativ 25 de ani şi numără peste 6.500 de angajaţi în cinci entităţi.

Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27