Borisov, mutare pe scena politică în Bulgaria. Colac de salvare? Protestatarii au explodat: Mai mult!

A fost votată remanierea guvernului Bulgariei, condus de Boiko Borisov.

Este o încercare de a tempera protestele anticorupție unde manifestanții cer insistent demisia întregului cabinet, apreciază Reuters. 

Astfel, remanierea a fost aprobată cu 116 voturi pentru și 89 împotrivă, dintr-un total de 240 de voturi posibile. Deputații l-au ales pe Kiril Ananiev în funcția de ministru de finanțe, votând totodată și numirea unor titulari la economie, sănătate, turism și interne. 

Cine este Kiril Ananiev

Noul minstru de finanțe, Kiril Ananiev în vârstă de 65 de ani, a fost viceministru de finanțe în patru guverne după 1998. El va trebui acum să dea dovadă de profesionalism și să își îndeplinească atribuțiile în contextul recesiunii economice așteptate acum din cauza pandemiei de Covid-19. În guvernul Borisov el a activat în domeniul sănătății. 

Protestatarii, nemulțumiți de remaniere

Dezbaterile privind remanierea , au fost destul de zgomotoase. Deputații Partidului Socialist, principala formațiune de opoziție, au scandat  "Demisia!" şi "Mai mult", susţinând astfel protestele de stradă. Deja de două săptămâni, mii de oameni protestează în Sofia, dar și alte orașe. Joi, tinerii înfuriați, au mărșăluit prin centrul capitalei, scandând că remanierea este "o glumă". Protestatarii îl acuză pe Borisov că nu a reuşit să taie legăturile dintre oficialii coruptibili şi magnaţii locali. Bulgarii spun că vor ieși în stradă și astăzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel