Boris Johnson spune că Marea Britanie își dorește să colaboreze cu China

Boris Johnson
Boris Johnson

Boris Johnson spune că Marea Britanie își dorește să colaboreze cu China, deși reprezintă „mari provocări pentru o societate deschisă”. 

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, spune că Londra își dorește să colaboreze cu Beijingul, deși reprezintă „mari provocări pentru o societate deschisă”. În același timp, acesta precizează că SUA va fi „cel mai mare aliat al nostru”.

Critici pentru genocidul împotriva uigurilor

Totodată, Johnson a criticat tratamentul aplicat de Beijing comunității de uiguri din vestul Chinei și spune că guvernul a „condus comunitatea internațională în exprimarea profundei noastre îngrijorări cu privire la detenția în masă a poporului uigur din China”.

Nu există nicio îndoială că Republica Populară Chineză va pune mari provocări pentru o societate deschisă precum a noastră. Dar vom lucra și cu China, acolo unde acest lucru este în concordanță cu valorile și interesele noastre, inclusiv pentru a construi o relație economică mai puternică și pozitivă și pentru a aborda schimbările climatice, precizează TheGuardian.

VEZI ȘI: Un nou raport spune că Beijingul a comis un genocid împotriva uigurilor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel