Boris Johnson, speranțe pentru Brexit: ''Să schimbe tactica''

Theresa May, Boris Johnson
Theresa May, Boris Johnson

Boris Johnson, fostul ministru de externe britanic, a declarat miercuri în faţa Parlamentului de la Londra ''că nu este prea târziu pentru a salva Brexit-ul''.

Boris Johnson i-a reproşat premierului conservator că a deviat spre un Brexit din care mai rămâne doar numele şi i-a cerut să schimbe tactica, într-o scurtă declaraţie care a vizat încă o dată subminarea autorităţii Theresei May, în momentul în care se negociază ieşirea ţării din Uniunea Europeană, programată să devină efectivă 29 martie 2019, cu o perioadă de tranziţie până la finele anului 2020.

'Încă mai avem timp în aceste negocieri', a mai spus Boris Johnson, care susţine o rupere clară de UE, în timp ce prim-ministrul se îndreaptă spre un 'soft' Brexit, ceea ce înseamnă menţinerea unor legături strânse cu UE. Boris Johnson i-a cerut Theresei May să revină la viziunea despre Brexit pe care a expus-o în ianuarie 2017 în discursul său de la Lancaster House şi care ilustra un Regat Unit puternic şi independent.

Nici măcar nu am încercat

Problema nu e că nu am reuşit să afirmăm necesitatea unui acord de liber schimb ca acela care a fost prezentat la Lancaster House, ci că nici măcar nu am încercat, a spus Boris Johnson în Parlament. 'Trebuie să încercăm astăzi, pentru că nu vom avea altă şansă să facem acest lucru bine', a continuat el în discurs.

Boris Johnson a demisionat la 9 iulie din funcţia de ministru de externe, decizia sa survenind după cea a fostului ministru pentru Brexit, David Davis, la doar câteva zile după ce premierul britanic Theresa May obţinuse acordul miniştrilor săi pentru strategia pentru Brexit.

Vezi și: Brexit. Theresa May, un nou compromis legislativ


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel