Brexit. Theresa May, un nou compromis legislativ

Theresa May, premierul britanic, acceptă amendamente la legislaţia vamală propuse de către parlamentari pro-Brexit.

Theresa May va accepta patru modificări ale legislaţiei vamale propuse de către euroscepticii din cadrul partidului său, Partidul Conservator, cu privire la o lege menită să instituie după Brexit o politică vamală funcţională şi independentă, a anunţat luni purtătorul de cuvânt al acesteia, relatează Reuters.

'Vom accepta aceste patru amendamente', a declarat purtătorul de cuvânt în prezenţa jurnaliştilor. 'Le-am acceptat pentru că noi credem că sunt în concordanţă cu Cartea Albă pe care am publicat-o săptămâna trecută', a precizat el. Guvernul britanic a prezentat joia trecută, în parlament, detaliile planului său în ce priveşte relaţiile între Marea Britanie şi Uniunea Europeană după Brexit, plan ce propune în primul rând o nouă uniune vamală cu blocul Celor 27, notează AFP şi Reuters.

Accelerarea negocierilor

Documentul, care are 98 de pagini, indică faptul că guvernul de la Londra speră că Marea Britanie va menţine la capitolul comerţului cu bunuri relaţii strânse cu UE după ieşirea oficială din blocul comunitar, în martie 2019, propunerile fiind însă mai restrictive la capitolul servicii. Prin această Carte Albă, Londra doreşte instituirea unei noi 'zone de liber schimb pentru bunuri', destinată să menţină schimburi comerciale 'fără fricţiuni' cu UE.

Prin publicarea acestui plan, Theresa May speră să accelereze negocierile cu UE pentru stabilirea viitoarei relaţii cu blocul comunitar.

Vezi și: Trump insistă: Boris Johnson are tot ce-i trebuie pentru a fi premier


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel