Boris Johnson împlinește 57 de ani. Momente controversate și gafe memorabile care i-au marcat cariera

Premierul Marii Britanii împlineşte, astăzi, 57 de ani. De-a lungul carierei sale, Boris Johnson a fost implicat în multe controverse. Unele din ele au stârnit amuzamentul întregii planete, iar altele au atras antipatii, notează Mediafax.

Ca primar al Londrei, a ajuns des pe primele pagini ale ziarelor, iar unele dintre gafele sale sunt memorabile.

Ce nu ştiu mulţi este că premierul Angliei este născut în New York. El provine dintr-o familie de clasa de mijloc superioară, iar prin puterile sale, acesta a urcat încet, dar sigur, pe scara clasei sociale şi politice.

Şi-a început cariera ca jurnalist şi încă din acea vreme şi-a format o reputaţie de nonconformist de care nu se dezice nici astăzi.

Boris Johnson a fost primar al Londrei între 2008 şi 2016.

Începând cu anul 2015 este membru al Parlamentului pentru circumscripţia Uxbridge şi South Ruislip, iar ulterior a devenit Secretar de stat pentru Afaceri Externe, în perioada 2016 - 2018.

Din 2019 a devenit lider al Partidului Conservator.

Şi în viaţa privată îi merge la fel de bine. Premierul s-a căsătorit recent cu Carrie Symonds, într-o ceremonie secretă, departe de ochii curioşilor. La eveniment a participat un număr restrâns de persoane.

Boris Johnson a fost unul dintre cei mai mari susţinători ai Brexitului şi chiar a ameninţat în mai multe rânduri cu o separare dură, dacă Marea Britanie şi Uniunea Europeană nu ajungeau la un acord.

Boris a fost acuzat în mai multe rânduri că a dus o campanie bazată pe frică şi a alimentat resentimentele faţă de Uniunea Europeană.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel