Boris Johnson a pierdut sprijinul partidului. Conservatorii cer ca premierul să fie înlocuit imediat. Cine i-ar putea urma la şefia partidului

Facebook Boris Johnson
Facebook Boris Johnson

Mai mulţi membri ai partidului Conservator din Marea Britanie cer ca Boris Johnson să fie înlocuit imediat din funcţia de premier, fără a fi lăsat să păstreze scaunul până la noi alegeri. 

Premierul britanic Boris Johnson ar trebui înlocuit imediat, în loc să îi fie permis să rămână ca intermiar până la găsirea succesorului său, au afirmat joi mai mulţi membri conservatori ai Parlamentului. Johnson îşi va anunţa demisia din poziţia de premier joi, a anunţat o sursă guvernamentală, după ce a fost abandonat de miniştri şi de parlamentari din Partidul Conservator, care au afirmat că el nu mai este potrivit pentru a guverna.

Cinci parlamentari conservatori au cerut ca el să demisioneze joi şi au afirmat că un alt ministru ar trebui să preia funcţia pe perioada unui proces care ar putea dura câteva săptămâni, pentru că el a pierdut autoritatea, după ce mai mult de 50 de persoane au părăsit guvernul.

"Trebuie să scăpăm de Boris cât mai repede. Este prea toxic. Raab ar fi posibil ca premier interimar", a afirmat un parlamentar conservator, citat de Rador. 

Boris Johnson este aşteptat să facă declaraţii oficiale 

Premierul britanic Boris Johnson urmează să demisioneze din funcţia de lider al Partidului Conservator joi. Domnul Johnson urmează să facă o declaraţie în curând. În ultimele două zile, numeroşi miniştri au demisionat.

Boris Johnson a discutat cu Sir Graham Brady, preşedintele Comitetului 1922, în cursul dimineţii de joi, şi a afirmat că este just să demisioneze şi ca partidul să îşi aleagă un nou lider până la conferinţa partidului, ceea ce înseamnă începutul lunii octombrie.

Demisia lui ar declanşa o cursă pentru alegerea unui nou lider de partid, între timp Boris Johnson continuând să deţină funcţia de premier. Valul de demisii a fost provocat de dezvăluirile legate de modul în care domnul Johnson a gestionat acuzaţiile de comportament sexual nepotrivit aduse unui parlamentar conservator. Guvernul britanic este scindat de controverse de câteva luni.

Cine i-ar putea urma la şefia partidului 

Ministrul britanic al apărării, Ben Wallace, este favoritul printre membrii Partidului Conservator pentru a fi următorul lider de partid, potrivit unui sondaj YouGov publicat joi, după ce a fost anunţat că premierul Boris Johnson urmează să demisioneze.

Ministrul britanic al afacerilor, Kwasi Kwarteng, a declarat că Partidul Conservator are nevoie de un nou lider cât de curând posibil şi a insistat că guvernul trebuie să continue să funcţioneze. "Acum avem nevoie de un lider cât de curând posibil. Cineva care poate reconstrui încrederea, care poate vindeca ţara şi construi o nouă, raţională şi consecventă abordare economică pentru a ajuta familiile", a scris el pe Twitter. "Între timp, roţile guvernului trebuie să meargă în continuare", a mai transmis acesta.

Glumă tare după ce Boris Johnson şi-a anunţat demisia. Urmează Ludovic Orban

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunţat că va demisiona, după ce mai mulţi parlamentari, dar şi membri ai cabinetului său, au demisionat în bloc. 

Jurnalistul Val Vâlcu a ironizat demisia premierului britanic. 

"Boris Johnson a demisionat pentru petreceri. Se aşteaptă dintr-un moment în altul demisia lui Ludovic Orban", a spus Vâlcu. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel