EXCLUSIV  Glumă tare după ce Boris Johnson şi-a anunţat demisia. Urmează Ludovic Orban

Facebook Ludovic Orban / Boris Johnson
Facebook Ludovic Orban / Boris Johnson

Boris Johnson, premierul Marii Britanii, a anunţat că va demisiona, după ce mai mulţi parlamentari, dar şi membri ai cabinetului său, au demisionat în bloc. 

Jurnalistul Val Vâlcu a ironizat demisia premierului britanic. 

"Boris Johnson a demisionat pentru petreceri. Se aşteaptă dintr-un moment în altul demisia lui Ludovic Orban", a spus Vâlcu. 

Boris Johnson a fost în mijlocul unui scandal care a culminat cu o moţiune de cenzură din cauza unor petreceri ţinute la sediul din 10 Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie. 

Petreceri care se întindeau până în zorii zilei. Membri ai personalului în stare de ebrietate vomitând şi intrând în altercaţii unii cu alţii. Pereţii de la Downing Street stropiţi cu vin roşu. Şi o petrecere ilegală pentru premier, cu baxuri de bere şi zeci de sandvişuri pregătite, remarcă CNN.

Unii dintre funcţionarii cei mai puţin experimentaţi au crezut că participarea lor la unele dintre aceste evenimente era autorizată, dată fiind prezenţa înalţilor demnitari, aşadar aceştia din urmă trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru această cultură, notează în raport Sue Gray.

Vorbind în faţa deputaţilor după apariţia raportului, Boris Johnson a spus că-şi asumă întreaga responsabilitate pentru tot ce s-a întâmplat, şi-a cerut din nou scuze, dar s-a declarat hotărât să rămână în funcţie pentru a se concentra asupra priorităţilor britanicilor, menţionând aici inclusiv războiul din Ucraina şi problema inflaţiei. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Care este legătura cu Ludovic Orban 

Ironia jurnalistului Val Vâlcu despre Ludovic Orban face referire la momentul în care, premier fiind, acesta şi-a serbat ziua de naştere în biroul de la Palatul Victoria, alături de mai mulţi membri ai Guvernului. Deşi erau mai multe restricţii la acel moment în România, şeful Guvernului, miniştrii şi mai mulţi parlamentari au fost surprinşi stând în acelaşi spaţiu închis în timp ce consumau băuturi alcoolice. 

CITEŞTE ŞI Poza în care Orban fumează la Guvern, IMAGINEA pandemiei. Vâlcu: Cine este politicianul care a salvat premierul

La acel moment, Ludovic Orban a plătit şi o amendă pentru că a încălcat restricţiile pandemice. 

"Prim-ministrul Ludovic Orban a achitat astăzi, 30 mai 2020., prin intermediul platformei www.ghiseul.ro, două amenzi în valoare cumulată de 3.000 de lei, la cuantumul maximum prevăzut de lege, pentru fumat și nepurtarea măștii în spații închise.

Premierul consideră că regulile trebuie respectate în aceeași măsură de către orice cetățean, indiferent de poziția pe care o ocupă, iar în cazul în care acestea sunt încălcate trebuie aplicate sancțiunile stabilite de lege, fără a face distincție", se arăta într-un comunicat al Guvernului României.

Boris Johnson își dă demisia

Boris Johnson ar urma să demisioneze, după un val de scandaluri în care a fost implicat. Au existat mai multe demisii până la aceasta anunțată a premierului britanic. De două luni, situația este foarte complicată în Marea Britanie pentru Boris Johnson. 

”După un val de demisii din guvernul său, premierul își va anunța plecarea din Downing Street, mai târziu” anunță SkyNews. Astfel, Boris Johnson va demisiona astăzi din funcția de prim-ministru. Plecarea sa vine în urma unui val de demisii din Guvern. Presa citată scrie că demisia a venit după o discuție între premierul britanic și Graham Brady, președintele 1922 Committee. Un nou lider conservator urmează să fie stabilit de către partid în octombrie. De altfel, Boris Johnson are și o pretenție: de a rămâne în funcție până în toamnă, chiar dacă-și va da demisia astăzi. CITEŞTE AICI MAI MULTE

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel