Borbely: Se apropie sezonul de inundații. Trebuie să ne pregătim

Laszlo Borbely
Laszlo Borbely

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély a atras atenţia că trebuie să ne pregătim şi anul acesta pentru inundaţii, deoarece a fost zăpadă, iar cele mai periculoase luni din acest punct de vedere pot fi aprilie şi mai.

"Dacă vorbim de inundaţii, trebuie să ne pregătim şi anul acesta pentru că a fost zăpadă, e perioada aceasta, mai ales, lunile aprilie, mai, când trebuie să avem grijă", a spus ministrul, conform Agerpres. Acesta a precizat că în 2011 Ministerul Mediului va aloca mai mulţi bani decât anul trecut pentru lucrări hidrografice, adică peste 900 de milioane de lei.

"Atunci când timp de cinci ani de zile au fost inundaţii care vin o dată la 100 - 150 de ani, trebuie să ai o strategie, care a fost adoptată în iulie anul trecut, trebuie să dai bani mai mulţi şi anul trecut am dat de departe cei mai mulţi bani pentru asemenea lucrări hidrografice, 900 de milioane de lei, şi să ai o concepţie clară cum mergi mai departe. Aici vom da circa 900 de milioane, plus ce vom da prin Proiectul Naţional de Dezvoltare a Infrastructurii", a explicat Borbély.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel