BOR. Patriarhul Daniel: Viaţa în Hristos începe cu Botezul. Este viaţă creştină personală, comunitară sau eclesială

Viaţa în Hristos începe odată cu Botezul şi este, în acelaşi timp, viaţă creştină personală şi comunitară sau eclesială, afirmă patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, în mesajul adresat participanţilor la cea de-a XXVII-a Conferinţă ecumenică internaţională de spiritualitate ortodoxă. 

'Tema conferinţei din acest an - 'Chemaţi la Viaţa în Hristos. În Biserică, în lume, în timpul prezent' - este importantă mai ales în contextul secularizării de azi. Viaţa în Hristos începe odată cu Botezul şi este viaţa în comuniune cu Persoanele Sfintei Treimi, ca pregătire pentru a dobândi viaţa eternă şi fericirea din Împărăţia cerurilor, potrivit făgăduinţei lui Hristos: 'Eu sunt învierea şi viaţa. Cine crede în Mine va trăi, chiar dacă va muri' (Ioan 11, 25)', spune patriarhul Daniel, potrivit unui comunicat al Patriarhiei Române transmis joi.

Întâistătătorul BOR consideră că 'viaţa în Hristos şi în Duhul Sfânt, prin care se comunică omului iubirea Tatălui ceresc, este, în acelaşi timp, viaţă creştină personală şi comunitară sau eclesială'. 'Când iubirea milostivă a lui Hristos se dăruieşte omului mai ales prin rugăciune şi prin împărtăşirea euharistică, atunci gândurile, cuvintele şi faptele creştinului exprimă iubirea smerită şi generoasă a lui Hristos în familie, în Biserică şi în societate, după cum spune Sfântul Apostol Pavel: 'nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăieşte în mine' (Galateni, 2, 20).

De aceea, Sfântul Serafim de Sarov (1833) spune că 'scopul vieţii creştinului este dobândirea Duhului Sfânt'. De ce? Pentru a simţi cum lucrează în Biserică şi în lume 'harul Domnului nostru Iisus Hristos, dragostea lui Dumnezeu Tatăl şi împărtăşirea (comuniunea) Sfântului Duh' (2 Corinteni 13, 13)', se mai arată în mesajul patriarhului Daniel, adresat participanţilor la cea de-a XXVII-a Conferinţă ecumenică internaţională de spiritualitate ortodoxă, iniţiată şi organizată între 4 - 6 septembrie, de Mănăstirea Bose. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel