BOR face apel pentru încetarea conflictului armat dintre evrei şi palestinieni în Ţara Sfântă

Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, susține că ”orice conflict provoacă multă suferință” și cere restabilirea păcii în Țara Sfântă. 

Patriarhul Daniel al Bisericii Ortodoxe Române a transmis un mesaj cu privire la conflictele dintre Israel și Fâșia Gaza și face apel la încetarea violenței și restabilirea păcii. 

”În contextul îngrijorător creat de escaladarea gravelor violenţe de natură armată ce se desfăşoară actualmente în spaţiul israeliano-palestinian, ostilităţi militare care au condus deja la moartea multor persoane civile, între care şi mulţi copii, Patriarhia Română se roagă lui Dumnezeu pentru încetarea conflictului şi restabilirea păcii în Ţara Sfântă.

Orice conflict armat prelungit, alimentat de ură şi resentiment, provoacă multă suferinţă celor nevinovaţi şi răni foarte adânci în toate registrele vieţii sociale. Deşi par foarte greu de realizat, pacea, dialogul şi reconcilierea rămân totuşi calea cea mai dreaptă şi mai demnă pentru a depăşi conflictele între persoane şi popoare.

Adresăm un apel stăruitor pentru încetarea violenţei şi restabilirea păcii inter-etnice şi religioase în Ţara Sfântă, cu speranţa reluării vizitelor în siguranţă pentru toţi pelerinii doritori de închinare în "Oraşul păcii" - Ierusalim şi în toată Ţara Sfântă. Ne rugăm lui Dumnezeu să dăruiască decidenţilor politici înţelepciunea făcătorilor de pace, apărători ai vieţii umane”, este mesajul transmis de către Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, într-un comunicat de presă. 

Statele lumii, îngrijorate de conflictul grav

Cancelarul Germaniei, Angela Merkel, şi regele Iordaniei, Abdullah al II-lea, au pledat, marţi, pentru ajungerea rapidă la un armistiţiu între Israel şi grupurile islamiste palestiniene, precum şi pentru reluarea negocierilor de pace în conflictul israelo-palestinian, scrie Mediafax. 

Angela Merkel a avut, marţi, o discuţie prin videoconferinţă cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei.

"Cancelarul Angela Merkel a discutat astăzi cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei despre actuala situaţie din Orientul Mijlociu. Amândoi au fost de acord că trebuie susţinute iniţiativele pentru un armistiţiu, dar şi că trebuie create condiţiile pentru reluarea negocierilor politice", anunţă Guvernul de la Berlin, conform unui comunicat postat pe site-ul propriu, vizualizat de Mediafax.

SUA intervine în această situație

Preşedintele SUA, Joseph Biden, i-a sunat, sâmbătă seară, pe Benjamin Netanyahu, premierul în exerciţiu al Israelului, şi pe Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, în contextul continuării confruntărilor militare dintre armata israeliană şi organizaţii islamiste din Fâşia Gaza.

Joseph Biden a reiterat susţinerea SUA pentru securitatea Israelului, dar s-a declarat preocupat de continuarea confruntărilor militare şi de numărul mare al victimelor civile.

În convorbirea cu Benjamin Netanyahu, "preşedintele american a reafirmat susţinerea puternică pentru dreptul Israelului de a se apăra de atacurile cu rachete lansate de Hamas şi de alte grupuri teroriste din Fâşia Gaza", a comunicat Casa Albă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel