BOMBĂ în magazinele din România: ouă, legume și fructe. "Nenorocire pentru sănătate"

Recent, din Polonia au plecat camioane de ouă neștampilate către România. Dezvăluirea a fost făcută în direct la Antena 3.

"Trei centre de ambalare au fost închise pentru că nu puteau demonstra trasabilitatea ouălelor, adică de unde vin și care este termenul de valabilitate. Ne-au spus de unde vin, dar nu aveau documentele care să demonstreze acest lucru. Au fost duse la neutralizare. Da, din Polonia au venit ouăle", a spus Mihai Ponea, vicepreședinte al ANSVSA la Antena 3.

VEZI ȘI: Pericol cu mezelurile. Liberal, dezvăluire șoc: Există o bursă ascunsă

Legat de legume și fructe, jurnalistul Radu Tudor a transmis un avertisment către români: "Nu mai cumpărați legume și fructe din Turcia. Sunt o nenorocire pentru sănătate".

(w670)

Caise și nectarine din Turcia, retrase de pe piață

Peste 2,5 tone de caise și nectarine provenite din Turcia au prezentat depășiri a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl, în urma controalelor derulate de Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) în perioada 5 - 11 mai, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

[citeste si]

'Centralizările datelor furnizate de structurile de specialitate din cadrul Autorității arată că, în perioada menționată, au fost înregistrate depășiri ale limitelor maxime admise pentru reziduuri de pesticide, la probele prelevate din fructe, caise și nectarine, provenite din Turcia. În prima situație, facem referire la o cantitate de 250 de kg de caise, la care buletinul de analiză a arătat o depășire a limitei maxime admise pentru fungicidul kresoxim-metyl. La data controlului, inspectorii ANSVSA au constatat că 171 de kg din acest lot fuseseră comercializate. Restul cantității de fructe, care a fost găsit în depozitul unității, în stare avansată de depreciere, a fost distrus. În ceea ce privește nectarinele, probele au fost prelevate dintr-un lot, în cantitate de 2.280 de kg. Rezultatele analizelor au indicat o depășire a limitei maxime admise pentru același fungicid', notează ANSVSA.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel