EXCLUSIV  BOMBĂ în INSTANȚĂ: OUG 13, lege mai favorabilă. Bolcaș și Bărbuceanu, EXPLICAȚII

PROTESTE OUG 13/2017
PROTESTE OUG 13/2017

Avocații Alinei Bica au sesizat CCR cu privire la OUG 14. Ei consideră că OUG 13 este lege mai favorabilă și că și-ar fi produs efecte. 

Avocatul Bogdan Bărbuceanu a explicat, pentru DCNews, că ”acest lucru ar fi fost posibil dacă OUG 14 ar fi fost dată după ce a intrat OUG 13 în vigoare, atunci ar fi putut beneficia de legea mai favorabilă. Și o secundă dacă-și produce efectele legea mai favorablă poate fi invocată”.

Problema este că OUG 13 a fost publicată în Monitorul Oficial în 1 februarie cu termen de 10 zile, iar OUG 14 a fost publicată în 5 februarie. OUG 14 a fost aprobată, cu modificări, prin Legea 9/2017 publicată în MO pe 24 februarie. 

[citeste si]

Avocatul Lucian Bolcaș afirmă, pentru DCNews: ”Ca avocat în activitate, am o obligație de rezervă de a nu interfera în apărările făcute de către colegii mei, salut acest demers pentru că urmărește limpezirea unei situații. Singura mea revoltă în raport cu activitatea ministrului Justiției, pe care o apreciez în mod deosebit este că nu a rezolvat această problemă de imens interes practic până acum. (...) Sunt sute, dacă nu mii de oameni care așteaptă o soluție legală în această situație. Nu putem supralicita efectele deciziei CCR în materie de abuz în serviciu până când nu sunt transpuse în plan legislativ. Transpunerea lor în plan legislativ prin OUG 13 a născut această problemă pe care o invocă colega mea, anume intrarea imediată în vigoare a acesteia. Se va pronunța CCR, dar aceasta nu este o soluție, nu ne putem cârpi în această problemă. Textul actual al abuzului în serviciu este inspirat, dacă nu reprodus din codul penal sovietic.” 

Deși părerile avocaților nu sunt în concordanță cu cele ale apărării Alinei Bica, ÎCCJ a sesizat CCR și urmează să decidă dacă OUG 13 a intrat în vigoare în termen de 10 zile și dacă OUG 14 este neconstituțională. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel