BOMBĂ: Ce daune nu acoperă asigurarea CASCO

Asigurarea de tip CASCO ar trebui să acopere orice daună suferită de maşina pe care o conduci. Totuși, în  practică sunt destule situaţii în care societățile de asigurare, pe baza contractului încheiat, nu îţi plătește despăgubirea, scrie economica.net.

În polițele  de asigurare apar cel mult două pagini care arată riscurile asigurate şi cel puţin trei pagini de excluderi. Una dintre prevederile contractuale mai puţin clare arată că asiguratul nu beneficiază de despăgubire în situaţia în care „nu a luat toate măsurile necesare pentru limitarea pagubei".

Această excludere este prezentă în contractele majorităţii societăţilor importante, iar la una dintre ele se aplică nu doar în cazul daunelor din accidente, ci şi în situaţia în care automobilul este expus unui furt sau unei tentative de furt. Nici măcar agenţii respectivei societăţi nu ne-au putut explica cum poate un client să limiteze paguba în cazul în care îi este furată maşina.

Furtul mașinii din service nu este despăgubit de societățile de asigurare


Mai multe firme de asigurare consacrate pe zona CASCO spun că nu acordă despăgubiri pentru „pagubele produse ca urmare a trepidaţiilor în timpul mersului". Toate firmele care vând acest produs prevăd prin contract că nu răspund de eventualele daune provocate în timpul tractării ori a reparaţiei automobilului asigurat, în service. Mai mult, este exclusă de la plată chiar şi situaţia în care automobilul este furat în timpul în care se află în reparaţii. Asigurătorii nu plătesc nici în cazul exploziei anvelopelor sau în situaţia în care apar daune provocate de fenomene naturale, cum ar fi ploaia, grindina sau îngheţul.

Nu sunt incluse în asigurare nici pagubele provocate motorului sau altor componente prin creşterea temperaturii, şi nici cele produse prin acţiunea curentului electric. În cazul în care se constată că dauna a fost majorată ca urmare a rulării în condiţiile apariţiei unei defecţiuni, asigurătorii refuză, de asemenea, plata.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel