Președintele brazilian Bolsonaro, INTERNAT de URGENȚĂ

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a fost internat de urgenţă.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, în vârstă de 66 de ani, a fost spitalizat de urgenţă luni, la Sao Paolo, cu diagnosticul probabil de ocluzie intestinală, a anunţat Preşedinţia, potrivit EFE, citează Agerpres.

Conform ştirilor difuzate de TV Globo şi alte organizaţii media, Bolsonaro se afla în sudul ţării, într-o vacanţă pe care a fost nevoit să şi-o întrerupă, relatează AFP.

La internarea în spitalul privat Vila Nova Star, la primele ore ale dimineţii, preşedintele resimţea dureri abdominale şi a fost consultat pentru a se stabili dacă este necesară o nouă intervenţie chirurgicală, a declarat medicul său, Antonio Luis Macedo, pentru site-ul de ştiri UOL din Bahamas, citat de Reuters.

TV Globo a prezentat imagini cu Bolsonaro coborând scara avionului prezidenţial după aterizarea la Sao Paolo, la ora locală 01.30.

După tentativa de asasinat din timpul campaniei electorale, în septembrie 2018, când a fost înjunghiat, Bolsonaro a fost supus mai multor intervenţii chirurgicale abdominale, din cauza unor aderenţe, reamintesc AFP şi Reuters. Ultima oară, el a fost operat în iulie 2021, în acelaşi spital unde a fost internat din nou luni. Atunci, medicii au constatat o ocluzie intestinală, după ce pacientul suferise de sughiţuri cronice.

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, vizat de o nouă anchetă

Un judecător de la Tribunalul Suprem Federal (STF) din Brazilia a ordonat vineri deschiderea unei alte anchete împotriva preşedintelui Jair Bolsonaro pentru difuzarea de informaţii false într-un videoclip care leagă vaccinul anti-COVID-19 de boala SIDA, notează AFP.

Decizia judecătorului Alexandre de Moraes, membru al celei mai înalte instanţe a justiţiei braziliene, răspunde unei solicitări a comisiei senatoriale care, în octombrie, l-a acuzat pe şeful statului că ar fi comis infracţiuni grave în timpul pandemiei, adăugându-se altor cinci anchete deschise împotriva lui Jair Bolsonaro, până în prezent fără rezultat, scrie Agerpres.

Videoclipul în cauză, retras de pe platforme



Obiectul acestei noi anchete: o înregistrare video în care preşedintele de extremă-dreapta citează presupuse rapoarte oficiale ale guvernului britanic care "sugerează" că persoanele complet vaccinate împotriva coronavirusului dezvoltă boala SIDA "mult mai repede decât se aştepta".

Această informaţie a fost dezminţită de guvernul britanic pe lângă serviciului de fact-checking al AFP şi de către Societatea braziliană pentru boli infecţioase, printre alte organizaţii medicale.

Videoclipul a fost retras de pe Facebook, Instagram şi YouTube. De asemenea, platforma video a decis să suspende o săptămână canalul lui Jair Bolsonaro.

În august, STF a decis să deschidă o anchetă împotriva lui Jair Bolsonaro pentru infracţiunile de "calomnie" şi "instigare la crimă" într-un caz legat punerea sub semnul întrebării a sistemului de vot electronic din Brazilia.

Preşedintele este vizat şi de alte anchete pentru a se stabili dacă a interferat, în dosare în care sunt implicaţi membri ai familiei sale, cu poliţia federală sau pentru că a difuzat pe reţelele de socializare un raport al poliţiei - sub sigiliu - privind un presupus atac asupra sistemului electoral.

Cu mai puţin de un an înainte de alegerile prezidenţiale, cota de popularitate a liderului în vârstă de 66 de ani nu a fost niciodată atât de scăzută. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel