Boloș, în turneu la instituțiile statului. S-a închinat în timpul vizitei la Trezorerie: Doamne ferește!

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Finanțelor, Marcel Boloș, a mers în vizită la instituția Trezoreriei astăzi, 11 august. 

Angajații i-au arătat ministrului birourile vechi, scaunele aduse de acasă, imprimanta veche și i-au spus că nici hârtie pentru printare nu au. 

„Nu pot să mai stau cu biroul ăsta, uitați-l cum arată! Este din '97 acest birou, de la înființarea Trezoreriei.

Scaunele sunt ale noastre, sunt cumpărate de noi. Uitați imprimanta pe care facem. Scrie pe ea „casată”, vedeți?

Până acum n-am avut cu cine să vorbim.”, i-au spus angajatele.

„Nu mai avem hârtie”, a spus una dintre ele.

„Cum nu aveți hârtie doamnă?”, a întrebat ministrul.

„Nu avem hârtie să listăm documentele”, a spus o angajată.

Ministrul Marcel Boloș a făcut semnul crucii și a spus: „Doamne ferește!”.

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului Finanţelor au intrat joi în grevă spontană

Peste 15.000 de angajaţi din structurile Ministerului de Finanţe din toată ţara au intrat joi în grevă spontană nemulţumiţi de măsurile propuse de Executiv pentru reducerea cheltuielilor bugetare, în condiţiile în care acestea ar afecta peste 22.000 de persoane din sistem.

"Este o formă de grevă spontană pe care colegii noştri au adoptat-o deja. Nu este controlabilă de sindicat. Noi vroiam să pornim pe 22 (august a.c.) aceeaşi acţiune de protest, dar între timp, colegii noştri s-au supărat şi mai tare şi au ieşit în forme spontane. Să vedem cum le controlează Guvernul pe care l-am anunţat. (...) Din ce ştiu acum, la prima mână, la nivel naţional, sunt vreo 15.000 de persoane la protest", a declarat, joi, Vasile Marica, preşedintele Federaţiei Naţionale a Sindicatelor din Finanţe, la protestul spontan declanşat de angajaţii din Ministerul de Finanţe.

Acesta a subliniat că măsurile propuse de Guvern vor aduce o reducere salarială de circa 700 de lei unui angajat, însă se vor pierde şi o serie de posturi şi de sporuri.

"Cam aşa vor să facă dânşii: cumulăm două funcţii de şef birou şi şeful decide cine rămâne. Lucrul acesta nu se poate. Vom câştiga în instanţă clar, pe de o parte, şi pe de cealaltă parte, nu este normal ce se întâmplă, pentru că pe lângă faptul că nu avem personal tânăr, faptul că din 2016 nu s-au făcut angajări, faptul că nu avem o lege care să ne apere atunci când ne ducem în inspecţie şi vă dau un exemplu. Mulţi m-au întrebat, 10.000 de lei brut sunt bani puţini şi 6.000 de lei net? Eu zic că da. Pentru că un inspector fiscal care se duce la OMV să îl verifice şi se ceartă cu un avocat care are 10.000, eu zic că da. Să fie foarte clar, dacă nu profesionalizăm sistemul ăsta şi trebuie să înţeleagă şi ministerul, şi premierul, şi guvernul că dacă sistemul ăsta nu va fi profesionalizat, nu va fi digitalizat, nu vor fi niciodată bani la buget", a explicat Vasile Marica.

Liderul de sindicat a precizat că din discuţiile avute în ultima perioadă cu ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, acesta i-a transmis că toate revendicările sindicaliştilor sunt întemeiate, dar şi că va lua măsuri, pentru că ştie că pleacă foarte mulţi oameni din sistem la salarii mai bune, însă "de o lună de zile nu s-a întâmplat nimic".

"Problema este fundamental diferită faţă de modul în care sunt trataţi aceşti oameni. Faptul că politicienii dau vina numai pe noi că nu s-au făcut încasări, în condiţiile în care ei fac Codul fiscal, ei fac legile, ei ne obligă să facem un anumit tip de legislaţie, n-avem nicio vină pe chestia asta. Protestul nu are nici o legătură cu norma de hrană, cu tichetele de vacanţă. Este o problemă sistemică. De ani de zile sistemul ăsta n-a fost nici finanţat, nici promovat, niciun sistem de carieră, iar acum vine şi răstoarnă ce s-a construit cât de puţin", a adăugat el, potrivit Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel