Extrădare Mazăre. Bolcaş: Depinde de guvernul din Madagascar!

Radu Mazăre
Radu Mazăre

Extrădarea lui Radu Mazăre prinde contur, potrivit ministrului interimar al Justiţiei. Dosarul fostului primar al Constanţei a fost tradus integral şi trimis autorităţilor malgaşe. Cu toate astea, avocatul Lucian Bolcaş a declarat, în direct la România TV, că extrădarea nu este încă sigură, totul fiind în mâinile legiuitorilor de la Antananarivo. 

"întreaga poveste este cam încurcată. Singurul lucru limpede este existenţa cererii de extrădare. Ce are de ispăşit Radu Mazăre este pus în executare printr-o sentinţă definitivă. Nu ştiu dacă îl vom vedea repede adus în ţară, depinde de poziţia guvernului Madagascar şi de cererea sa formulată la înaltul comisariat pentru refugiaţi. Schimbarea guvernului poate fi un element care să înfluenţeze hotărârea privind extrădarea, dar nu avem niciun fel de date privind această hotărâre. Doamna ministru Birchall a avut dreptate, s-a făcut un efort uriaş pentru traducerea dosarului, dar numai pentru că instanţa a întârziat cu motivarea hotărârii de condamnare", a declarat avocatul. 

Radu Mazăre a fost arestat de autorităţile din Madagascar pe 8 mai, la Antananarivo. Pe numele fostului primar al Constanţei există un mandat de arestare internaţional, în urma condamnării definitive la 9 ani de închisoare cu executare în dosarul retrocedărilor ilegale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel