EXCLUSIV  Bogdan Licu, avertisment fără precedent despre protestele violente. Lucian Bolcaș: Oripilează pe oricine!

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a transmis astăzi un avertisment fără precedent cu privire la protestele violente. Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru DCNews, declarația. 

Procurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, astăzi, că a avut întâlniri cu procurorii militari, în contextul dosarului violențelor de la protestul diasporei din 10 august, cărora le-a cerut celeritate, cu atât mai mult cu cât urmează un an și jumătate de campanie electorală, și-n acest context politic, oricând se poate repeta momentul 10 august

Avocatul Lucian Bolcaș a comentat, pentru DCNews: ”Mi se pare un punct de vedere foarte chibzuit și absolut oportun. Sigur că celeritatea era necesară și dacă suntem în campanie electorală și dacă nu suntem, dar oricum, trebuie luate măsuri ca să se facă liniște pe străzile țării. Nu este posibil ca, din cauza unui complex creat pentru neaflarea unui adevăr ce se speculează, într-un fel sau în altul, de fiecare dintre părțile implicate, să se creeze această inhibiție ce creează un blocaj în ceea ce privește autoritățile statului. Aflarea adevărului poate dezinhiba orice fel de acțiune care, mai ales la ora actuală a campaniei electorale, dar, în general, trebuie să fie absolut fermă. Lipsa de fermitate caracterizează mult din acțiunile de pe plan judiciar ce s-au întreprins până acum. Dacă nu se realizează, este greu ca instituțiile statului să acționeze în parametri legali.”

Lucian Bolcaș a mai subliniat că ”sunt mulți indivizi care proferează cuvinte care cutremură nu numai femei, bătrâni, copii, ci care oripilează pe oricine și, până acum, n-am văzut decât amenzi de 200 de lei, făcute pe procese verbale într-un asemenea hal, încât pot să fie anulate cu lejeritate de instanțe. Tulburarea liniștii publice trebuie să fie o infracțiune care să fie urmărită cu cea mai mare atenție și, mai ales, cu cea mai mare celeritate”. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel