Bogdan Chirieac, observație-cheie și prognoză pentru votul în cazul MRU, director SIE

MIHAI RĂZVAN UNGUREANU
MIHAI RĂZVAN UNGUREANU

Alina Gorghiu a menționat că în situația în care nu va fi covocat plenul luni pentru votul în cazul lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE, nu are nicio rezervă în convocarea sesiunii extraordinare. În acest context, reacțiile din PSD nu s-au lăsat așteptate, Victor Ponta și Liviu Dragnea având primele declarații.

VEZI ȘI: Bogdan Chirieac, despre nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe

Analistul politic Bogdan Chirieac a sesizat o nuanță-cheie și a făcut o prognoză în cazul votului lui Mihai Răzvan Ungureanu pentru șefia SIE.

"Nu mi s-a părut că domnul Victor Ponta a refuzat ferm nominalizarea lui Mihai Răzvan Ungureanu la șefia SIE. Domnul Liviu Dragnea a fost cel care a declarat că PSD va vota împotrivă. Domnul Victor Ponta a spus că acordul cu UNPR se referă doar la guvernare, nu și la SIE sau SRI; ce ar rezulta că SIE sau SRI nu fac parte din Executiv, ci din Legislativ sau Justiție. Eu cred că propunerea lui Klaus Iohannis pentru șefia SIE are șanse să treacă luni de Parlament", a declarat Bogdan Chirieac pentru DC News.

Liviu Dragnea: Va fi foarte greu să votăm așa ceva

Liviu Dragnea a declarat la TVR 1 că ar fi foarte greu ca PSD să-l susțină pe Mihai Răzvan Ungureanu pentru conducerea SIE.

"Cred că o asemenea nominalizare trebuia să fie făcută într-o discuție, în CSAT, într-o discuție cu premierul. E vorba despre un serviciu secret, la SRI s-a întâmplat la fel, s-au purtat discuții, s-a votat cu încredere, în cunoștință de cauză. Noi am vorbit în partid. Va fi foarte greu să votăm așa ceva", a spus Liviu Dragnea.

Victor Ponta se consideră păcălit de Klaus Iohannis

"Nu m-a consultat absolut nimeni pentru șefia SIE nici pe mine și nici pe alt lider PSD. Înțeleg că Iohannis nu avea nevoie de voturile noastre, voturile PSD. Au trecut șase luni, nu îl mai interesează să-și țină cuvântul față de oameni. Din ce am discutat cu colegii mei de la PSD, nimeni nu va vota pentru. Luni va fi BPN al PSD și vom avea o decizie oficială. Ținând cont de modul necinstit în care s-a făcut această propunere... eu personal - ca deputat - aș vota contra", a spus Victor Ponta referitor la nominalizarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe.

"Am vorbit cu Gabriel Oprea despre acest subiect. Nu sunt rupt de realitate. Acordul nostru de coaliție cu UNPR se referă la guvernare. Lucrurile ce țin de șefii SIE sau SRI nu au intrat în acordul de guvernare", a zis premierul referindu-se la faptul că Gabriel Oprea a zis că îl va susține pe Mihai Răzvan Ungureanu la conducerea SIE.

Preşedintele Klaus Iohannis l-a nominalizat, miercuri, pentru funcţia de director al Serviciului de Informaţii Externe pe Mihai-Răzvan Ungureanu, informând cele două Camere ale Parlamentului despre această nominalizare.

VEZI ȘI: MRU, luat prin surprindere de propunerea lui Iohannis pentru SIE. Dezvăluirea lui Șerban Nicolae - exclusiv

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel