Bogdan Chirieac: Donald Trump, lovitură formidabilă

Bogdan Chirieac: Donald Trump, lovitură formidabilă
Bogdan Chirieac: Donald Trump, lovitură formidabilă

Bogdan Chirieac, analist politic, a comentat anunțurile făcute de președintele SUA, Donald Trump. 

Preşedintele american, Donald Trump, a anunțat retragerea SUA din acordul internaţional privind programul nuclear iranian. VEZI AICI: BREAKING NEWS Acord Iran. Trump a decis retragerea SUA

”Donald Trump reușește o lovitură de politică externă formidabilă în Coreea de Nord, lucru despre care s-a discutat foarte puțin. De la momentul în care Kim Jong-Un era pe punctul de a arunca în aer planeta, după întâlnirea din Coreea de Sud și prefigurarea întâlnirii cu președintele Trump, renunță la toate armele nucleare. Mai mult, l-ați auzit pe Donald Trump că are alături- vă dați seama ce realizare extraordinară - China, Japonia și Coreea de Sud în acest acord. Senzațional! Până la urmă, în spatele Coreei de Nord se afla China, care a a dat mâna pentru a face pace cu SUA. Cu Iranul există interese de afaceri și contracte semnate de  zeci de miliarde de euro între state din UE și Iran după ce s-au ridicat sancțiunile. Introducerea sancțiunilor economice, chiar dacă nu sunt dorite de statele UE, practic acestea sunt obligate să impună sancțiuni. Pe scurt, nicio bancă din Germania, Franța, Italia nu poate finanța export în Iran pentru că banca respectivă ar fi trecută pe lista neagră și ar fi susceptibilă de repercusiuni penale în SUA. Vrând, nevrând, dacă America impune sancțiuni, toată lumea occidentală e obligată să impună sancțiuni, pentru că statele respective nu vor mai putea exporta în America. Impactul economic pentru UE este formidabil. Vedeți foarte bine unitatea extraordinară între Israel și SUA. Israelul a descoperit dovezile prin care Iranul încalcă embargoul nuclear și Donald Trump a mers alături de partenerul, aliatul și prietenul său, Benjamin Netanyahu.” a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, la Antena 3. 

Mișcarea coaliției majoritare

În ceea ce privește România, analistul politic a afirmat că ”Mișcarea pe care o face coaliția majoritară de a merge cu Israelul într-un moment dificil, când e vorba despre mutarea ambasadei e una bună, pe termen lung, pentru România. De ce e ea contestată din motive de politică internă și chiar de politica UE? Germania are interesele sale, noi le avem pe ale Germaniei, pentru  că noi nu avem interese proprii, cu mici excepții, cum ar fi această chestiune de securitate și parteneriat strategic cu două state-cheie: SUA și Israel”. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel