Bogdan Chirieac, despre justiția devenită monstru. Țara de la care ar trebui să primim ajutor

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre sistemul de justiție din România.

Analistul politic Bogdan Chirieac a intervenit telefonic la România TV, unde a vorbit despre nefuncționalitatea sistemului de justiție din România în contextul în care, în ultimele săptămâni, mai mulți politicieni au fost condamnați la închisoare.

„Justiția, în România, este nefuncțională prin faptul că se dau niște sentințe acum. În cazul lui Sorin Oprescu, motivarea aceia a instanței e mai mult așa de joc politic, de tot felul de considerații care nu au legătură cu acel caz. Nu doar justiția penală e nefuncțională, ci și cea civilă, comercială, procesele durează zece ani, se judecă oamenii între ei ani de zile pentru o bucată de pământ, 5-6 ani se judecă pe atribuirea unei citații.

În acest moment sunt două pietre de moară pe picioarele noastre, justiția, devenită un monstru, imposibil de reformat, și administrația, care este cea mai puțin performantă din Uniunea Europeană. Sigur, s-ar putea schimba câteva ceva dacă președintele, Guvernul și Parlamentul ar lucra împreună, dar în cazul Justiției tot nu ar fi de ajuns. Cred că este nevoie și de consultanță, de sprijin occidental. Nu știu, să luăm o națiune care are un sistem de justiție mai apropiat de al nostru, Franța de pildă, și să ne asigure consultanță, fiindcă nu o scoatem la capăt“, a spus  Bogdan Chirieac la România TV.

 

 

 

VEZI ȘI: Chirieac, șocat la aflarea sentinţei lui Sorin Oprescu: Băi! Doamne! De unde? Justiţia este cancerul care ucide România

Emisiunea Deferiţi mass-media a fost brusc întreruptă de ştirea zilei: Sorin Oprescu merge la închisoare pentru 10 ani şi 8 luni. Asta au hotărât judecătorii după ce procurorii au cerut o pedeapsă mai mare pentru fostul primar, care invoca, la rândul lui, o achitare. Inițial, în 2019, acesta a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. La aflarea veştii că, mai nou, i s-a dublat pedeapsa, Bogdan Chirieac a reacţionat pe loc: "Băi! Doamne! De unde? Justiţia este cancerul care riscă să ucidă organismul numit România! Băi, oameni buni, i-a dat la prima înfăţişare 5 ani. Cum să-i dea 10 ani la a doua?"

Cozmin Guşă a completat: "Fantastic! Fantastic! De când vă spun cu justiţia! Nefuncţionarea justiţiei se confirmă: 10 ani şi 8 luni de puşcărie pentru Sorin Oprescu."

Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din corupţie (citește continuarea AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel