Bogdan Chirieac: Credibilitatea lui TRAIAN BĂSESCU nu mai există

Analistul Bogdan Chirieac a comentat declarațiile liderului PMP, Elena Udrea, referitoare la scandalul în care Traian Băsescu este implicat. Despre credibilitatea președintelui Traian Băsescu pe plan extern, aceasta nu mai există, a declarat Chirieac.

"Din declarațiile doamnei Udrea eu înțeleg că domnul președinte va face precizările care se impun. Dar discuția este absolut necesară. Doamna Udrea este președintele Partidului Mișcarea Populară, partidul domnului Traian Băsescu, iar în acest moment, scandalul aduce un prejudiciu de imagine inclusiv noului partid. Doamna Udrea a făcut o declarație absolut ermetică în acest moment", a spus Bogdan Chirieac. 

Luni, Elena Udrea a declarat că „Fără Traian Băsescu, Justiţia nu ar fi fost independentă, nu am fi putut vorbi azi de o justiţie independentă, puternică, fără presiuni, care să respecte legea şi dacă e vorba de un membru al familiei Băsescu. Fără Băsescu, am fi avut o justiţie la nivelul traficului de influenţă făcut de Călin Popescu Tăriceanu prin bileţelele roz trimise pentru sprijinirea domnului Patriciu. La finele mandatului lui Traian Băsescu, promisiunea de a avea o justiţie independentă e un obiectiv indeplinit".

Citește și: Traian Băsescu, tactica TĂCERII. Alfred Bulai: De Ce trebuie să vorbească mai puțin

Analistul Bogdan Chirieac a mai declarat că  în acest moment, "electoratul nu are de-a face cu acest scandal. Traian Băsescu are un nucleu dur, acela de 6 la sută. Pentru acest nucleu, faptul că a luat bani, că nu a luat bani nu are importanță". 

"În plan extern însă, unde se sprijinea domnul Băsescu, mai ales după 2012, s-a închis totul. În acest moment, ieșirea în străinătate a domnului Traian Băsescu este un grav prejudiciu adus României. 

Cel care poate reprezenta România este domnul Victor Ponta. La Consiliul European, la propunerea comisarului din România, domnul Ponta poate să facă acest lucru. Domnul Ponta a avut întâlniri la Paris cu domnul Hollande și a adus în Deltă alți cinci premieri.

Citește și: Scandalul Bercea-Băsescu. Cum își spală Traian Băsescu imaginea

Chiar dacă Traian Băsescu nu este implicat direct, îți ia toată credibilitatea externă. Până și domnul Duane Butcher o să vadă că albul strălucitor nu este numai într-o parte și negrul întunecat în cealaltă parte. Dar toți ceilalți, europenii, o să  constate că lucrurile n-au pornit aici de la DNA. DNA a blocat ancheta. Până n-a apărut în presă,  DNA a blocat ancheta. Mai departe a fost discursul neinspirat lui domnului Traian Băsescu, dar, în final, dânsul a lăsat Justiția să-și facă datoria.

În acest moment, credibilitatea externă a domnului Traian Băsescu este pusă sub un mare semn de întrebare. De fapt, ea nu mai există. Electorat, nu. Cei 6 la sută o să-i aibă în continuare".

Scandalul acesta în care este târât Traian Băsescu "are toate ingredientele: interlopi, romi, frate de președinte, sute de mii de euro. În acest moment trebuie să te retragi și să aștepți", a mai declarat Bogdan Chirieac. 

Citește și: Noi înregistrări. Scandal mai tare decât cel cu Marele Licurici. Ministrul de Externe înjură SUA
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel