Traian Băsescu, tactica TĂCERII. Alfred Bulai: De Ce trebuie să vorbească mai puțin

Strategia folosită de susținătorii președintelui Traian Băsescu este cea mai proastă soluție, fără efect electoral, comparativ cu tactica tăcerii folosită de președintele Traian Băsescu, care-i aduce beneficiul uitării. Sociologul Alfred Bulai a explicat de ce tace președintele și de ce strategia susținătorilor lui este o "prostie". 

Victor Ponta să demisioneze, nu Traian Băsescu!

... spun cu înverșunare susținătorii președintelui Traian Băsescu. Ultimul, Vasile Blaga. "În biroul Premierului s-a făcut trafic de influenţă, acest lucru a fost demonstrat de procurori. Nu am văzut nici cea mai mică aluzie că ar fi fost implicat Preşedintele în afacerea Bercea Mondial", spune, înverșunat, președintele PDL. Pe de altă parte, să nu uităm că aripa portocalie a presei susține că Dan Voiculescu este vinovat pentru dosarul de trafic de influență Bercea-Băsescu, pentru că este și el inculpat într-un dosar pe rol. 

Scandalul Bercea-Băsescu. Cum își spală Traian Băsescu imaginea

"Acuzele de dat demisia sunt firești în orice fel de societate. Este evident că gesturile sunt politice și nimic mai mult. Reacția actuală a lui Traian Băsescu sau a celor din anturajul lui de a veni cu mesaje de tipul: "Ce vorbiți mă voi, că sunteți și voi corupți", nu este fericită. Lumea este atentă pe acest caz, în acest moment. Nu e cea mai bună strategie să spui "noi suntem corupți, dar voi sunteți mai corupți decât noi, de ce nu vă dați voi demisia". Nu funcționează nici electoral și de niciun fel, e cea mai stângace reacție într-o asemenea situație de criză. E cea mai proastă soluție posibilă pentru că, în acest moment, pe agendă nu este problema cabinetului Ponta. Nu încerc să rezolv o problemă de agendă reală cu o problemă care nu-i în agendă și încerc eu acum să o aduc aminte. E greu să aduci în agendă, pentru că nu mai interesează lumea, nu mai știe lumea", a explicat sociologul Alfred Bulai, pentru DC News. 

Traian Băsescu tace. De ce?

Sociologul Alfred Bulai apreciază că președintele aplică tactica tăcerii în beneficiul uitării: "Traian Băsescu trebuie să vorbească mai puțin. De ce să pună gaz pe foc? Evident, orice lucru adus aminte despre Traian Băsescu aduce în calcul cazul Băsescu, care este în curs. Deocamdată, el, personal, trebuie să vorbească cât mai puțin, asta este o soluție. Fiind președintele țării, orice apariție înseamnă aducerea lui în agenda publică ca persoană, aducerea lui ca persoană aduce aminte și de subiectul Mircea Băsescu".

Oana Stancu: De ce nu intră procurorii în casa lui Mircea Băsescu

Sociologul opinează că "peste o săptămână, nu o să mai vorbim despre cazul Băsescu, pentru că Mircea Băsescu este în arest, rudele lui dacă mai spun ceva o dată sau de două ori. Nu o să mai fie în agendă decât dacă acuzarea nu vine cu alte informații. Și atunci Traian Băsescu nu știe ce ar putea să mai fie, pentru că nu-l privește pe el, ci pe fratele lui și nu știe ce ar putea să mai fie. E preferabil să nu se lanseze în afirmații ce ar putea fi apoi demontate de posibile dovezi, mărturii ce ar putea să apară în cazul fratelui său. Nu uitați că nu are nevoie decât de câteva săptămâni ca să treacă acest subiect, pentru simplul motiv că e finala Campionatului Mondial de Fotbal, e vară... Deci are nevoie de câteva săptămâni ca să se atenueze subiectul". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel