Bogdan Badea, funcție în conducerea Hidroelectrica

Fostul secretar de stat în Ministerul Energiei, Bogdan Badea, a fost ales miercuri preşedinte al directoratului Hidroelectrica, au declarat surse din cadrul companiei, potrivit Agerpres.

"Azi a avut loc şedinţa Consiliului de Supraveghere al producătorului de energie Hidroelectrica şi în cadrul acesteia a fost ales în funcţia de preşedinte al directoratului Bogdan Badea, manager de investiţii la Hidroelectrica şi fost secretar de stat în Ministerul Energiei. Au fost numiţi şi alţi doi membri în directoratul companiei, respectiv Marian Bratu, manager de mentenanţă, şi Mihai Zdru, fost director în cadrul Transelectrica", au mai spus sursele citate. 

Producătorul de energie Hidroelectrica a obţinut în primele cinci luni ale anului un profit de 744 de milioane de lei, în creştere cu 26% faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit datelor anunţate de companie în luna iunie. 

În acelaşi timp, cifra de afaceri a fost de 1,436 miliarde de lei, în creştere cu 10% faţă de 1,296 în acelaşi interval din 2016. 

Totodată, producţia de electricitate este de 6,5 TWh, cu 7,1% mai mică faţă de 7 TWh în primele cinci luni ale anului precedent. 

"Perioada a fost marcată de apelări cu caracter excepţional pe piaţa de echilibrare, Hidroelectrica fiind un factor de stabilitate al Sistemului Energetic Naţional", se mai arată în comunicat. 

Performanţele Hidroelectrica în condiţii hidrologice deficitare, exprimate prin cifra de afaceri şi profitul brut, sunt mai bune decât în perioada similară a anului 2016 şi reflectă măsurile de eficientizare continuate de societate, spun oficialii companiei.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel