Boala vacii nebune în România, scandal FABRICAT de Rusia. PSD acuză

Boala vacii nebune din România este un scandal artificial, lansat de Rusia din cauza contextului geopolitic. 

Rusia a acuzat carnea de vită infestată din România chiar în ziua în care Parlamentul din Chișinău ratifica Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. 

Europarlamentarul PSD Viorica Dăncilă, membru al Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentului European, susține că Rusia a creat un scandal artificial în jurul cărnii de vită din România, drept un răspuns politic la politica de aderare la Uniunea Europeană a Republicii Moldova.

"Nu este nicio coincidență faptul că Rusia a decis să declanșeze acest scandal în mod evident prefabricat, tocmai în ziua în care Parlamentul de la Chișinău ratifica Tratatul de Aderare la Uniunea Europeană. Este evident faptul că problema Rusiei nu este cu carnea de vită din România, ci cu intenţia Republicii Moldova de a adera la UE", a declarat Viorica Dăncilă.

Alertă! Boala vacii nebune în România. Cum se transmite, care sunt simptomele

Europarlamentarul social-democrat a subliniat că reputația cărnii de vită și a produselor românești din carne de vită în spațiul european este una solidă, carnea de vită românească fiind un produs apreciat în spațiul comunitar. Vioarica Dăncilă și-a susținut afirmația referindu-se la experiența pe care o are în cadrul Comisiei pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală din cadrul Parlamentul European și în urma numeroaselor contacte pe care le-a avut în ultimii ani cu decidenți europeni responsabili de securitate alimentară.

"Carnea de vită românească, ca și produsele de carne din România, în general, se bucură de o reputație bună și sunt apreciate de comercianții europeni. O dovadă în acest sens stă faptul că produsele românești au locul lor bine stabilit pe piața europeană, în ciuda oricăror încercări politice de a specula incidente din trecut. Nimeni în Europa nu ia în serios reacțiile politice ale Rusiei referitoare la carnea de vită", a mai spus Viorica Dăncilă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel