Blue Air a suspendat toate zborurile. Chirieac: Conturile, blocate ca pe vremuri. Cel care trebuie să ia măsuri este incapabilul de Sorin Grindeanu. El a fugit de răspundere

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea

Scandalul Blue Air, încă în curs, a readus în prim plan domeniul aviației. Analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că singura entitate care putea interveni în situația haotică a popririlor de pe conturile companiei aeriene este Ministerul Transporturilor. 

Blue Air a anulat toate zborurile din și spre București, în urma unei popriri pe conturi. Vezi anunțul companiei AICI

Citește și articolul pe același subiect: Scandal pe Aeroportul Otopeni, după ce Blue Air a anulat zborurile: "Eu am luat bilete cu 10 euro. Voi îmi daţi 2 euro? Nu v-ar fi ruşine?"

Incapabilitatea ministrului Transporturilor și incapacitarea unei companii de care depind sute de mii de oameni

Într-o intervenție la Antena 3, analistul politic Bogdan Chirieac a afirmat că măsurile ar trebui luate la nivel guvernamental, după poprirea aplicată ca ”pe vremuri”, făcând referire la modul în care ANAF bloca conturile.

”Singurul care ar trebui să răspundă la întrebări acum ar fi ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu”, a spus Bogdan Chirieac. ”El a fugit, acum să fie foarte clar, ceea ce ne așteptam la domnul Sorin Grindeanu, să fugă de răspundere. Dar e singurul care ar trebui să răspundă într-un moment de asemenea importanță, în care au peste 600.000 de bilete vândute cei de la Blue Air, au anunțat cei de la Protecția Consumatorului. Cel care ar trebui să ia o măsură este incapabilul de Sorin Grindeanu. Vedeți foarte bine că nu este capabil de nimic, mă rog, să vedem în continuare. Dar va rămâne acolo. Asta este prima chestiune. Deci, de la Ministerul Transporturilor nu ne putem aștepta de la nimic bun. A doua chestiune și este și domnul ministru aici (n.r. - Eugen Teodorovici), ei au pus sechestru pe toate conturile”, a spus Bogdan Chirieac. 

”Puteau pune doar pe un activ”, a intervenit jurnalista Antena3 Andreea Sava. 

”Bineînțeles”, a confirmat și fostul ministru de Finanțe, Eugen Teodorovici. 

”Este cum era pe vremuri ANAF-ul. Dacă aveai o datorie de 100 de lei la ANAF, de care nu știai...”, a spus Chirieac. 

”Sau de 14 lei. N-au închis în 2015, în martie o companie?”, a adăugat Teodorovici. 

Rea intenție sau un sistem viciat?

”Vedeți rea intenție aici?”, a întrebat Sava. 

”Nu, așa e sistemul, că na, trebuie schimbată legea. Nu ți-a pus poprire pe conturi de 14 lei sau pe 100 de lei. Îți bloca contul și dacă aveai 100.000 de lei”, a spus Chirieac. 

”Dar domnul ministru Teodorovici poate să confirme, poți să pui pe un activ, nu trebuie neapărat pe cont”, a adăugat moderatoarea emisiunii, Andreea Sava. 

”Poți să faci orice”, a continuat Chirieac. ”E mai simplu să blochezi tot, în toate băncile și atunci omenește, logic și Blue Air, înțeleg că are multe păcate, avioanele sunt pe o companie, biletele sunt pe altă companie, nu e nici acolo simplu. Dar dincolo de asta nu poți să îi pui poprire pe conturi, deci practic îi oprești toată activitatea și apoi să țipi la companie să ducă la destinație 600.000 de pasageri”, a spus Chirieac.  

Ești client Blue Air? Atunci citește următorul articol: Poţi primi 400 de euro compensaţii. Ramona Colea, Flight Claim: Nu e forţă majoră. Pasagerul nu e responsabil

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel