Blocaj total. Veterinarii, apel către ANSVSA: Conflicte majore

Colegiul Medicilor Veterinari face un apel public către ANSVSA. 

ANSVSA nu mai are contract de mentenanță pentru SNIIA

”Conform legislației în vigoare A.N.S.V.S.A este proprietarul sistemului national de identificare și înregistrare a animalelor (S.N.I.I.A) și trebuie să asigure din bugetul propriu gestionarea si funcționarea acestuia.

Începând cu anul 2015 A.N.S.V.S.A nu mai are contract de mentenanță pentru S.N.I.I.A și costurile au fost transferate forțat către crescatorii de animale care dețin exploatații comerciale și către medicii veterinari de liberă practică în cazul exploatațiilor nonprofesionale.” Este situația prezentată de către medicii veterinari. 

Nu mai pot fi identificate și înregistrate animale

”Imediat după apariția acestei probleme, Colegiul Medicilor Veterinari a solicitat în nenumerate rânduri A.N.S.V.S.A să rezolve situația. Din păcate din 2015 și până în prezent situația nu s-a schimbat în bine, ci dimpotrivă în rău. Începand cu data de 9 iulie 2018 stațiile de lucru ale medicilor veterinari au fost blocate și aceștia nu mai pot opera acțiuni de identificare și înregistrare a animalelor, solicitându-le respectarea anumitor cerinte care în opinia noastră contravin legislației. În acest context au apărut conflicte majore între proprietarii de animale și medici veterinari de liberă practică.” explică medicii veterinari. 

”În contextul extinderii pestei porcine africane în Romania, când este nevoie mai mult ca oricând de o intensificare a măsurilor de realizare și de control pentru identificarea, înregistrarea și mișcarea animalelor, Colegiul Medicilor Veterinari solicita A.N.S.V.S.A să intervină de urgență și să deblocheze situația. Totodată, Colegiul Medicilor Veterinari solicită A.N.S.V.S.A să respecte legislația în vigoare și să suporte costurile de mentenanță a sistemului de identificare și înregistrare a animalelor.” conchide sursa citată. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel