Blindate rusești spre granița cu Ucraina. Reuniune de urgență pentru a riposta agresiunii ruse

Este reuniune de urgență în Ucraina. Președintele Petro Poroșenko a convocat comandanții Statului Major militar pentru a riposta la "agresiunea" rusă. Serviciul de Spionaj arată că mai multe coloane de tehnică militară rusească se deplasează spre granița cu Ucraina. 

Un comunicat oficial transmite că președintele Ucrainei și comandanții militari vor discuta despre mijloacele de regrupare a forţelor armate şi de încetare a agresiunii ruse.

Situaţia în estul Ucrainei rămâne tensionată. În ultimele 24 de ore au murit 10 soldaţi ucraineni, iar 19 au fost răniţi.

"Potrivit Serviciului de Spionaj, mai multe coloane de tehnică militară rusească se deplasează spre graniţa cu Ucraina. Majoritatea vehiculelor de luptă şi de logistică nu au semne distinctive, numere de bord sau de înmatriculare. Însă unele au numere ale regiunilor ruse",  arată un comunicat al CNSA.

Armata Ucrainei a pierdut aeroportul din Donețk. Oficial SUA: Să dăm cărțile pe față - Putin ocupă Ucraina

"Avem peste 9.000 de militari ai Federaţiei Ruse pe teritoriul Ucrainei, cu peste 500 de tancuri, piese de artilerie grea şi transportoare de trupe", a declarat Petro Poroşenko la Forumul economic mondial, desfăşurat în oraşul elveţian Davos.

Armata ucraineană a anunţat, marţi, că a fost atacată direct de militari ruşi care ajută insurgenţii separatişti din sud-estul Ucrainei. Astăzi, ucrainenii au abandonat noul terminal al aeroportului din Doneţk, principala poziţie din care luptă împotriva trupelor separatiste proruse, a anunţat un purtător de cuvânt militar ucrainean, citat de AFP. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel