Black Panther sparge barierele impuse în Arabia Saudită: Interdicție veche de 35 de ani

Cinematograf
Cinematograf

Arabia Saudită va testa miercuri o primă sală de cinematograf prin intermediul unei proiecţii a filmului american "Black Panther", ce va avea loc în prezenţa unor profesionişti din industria cinematografică, înainte de deschiderea pentru publicul larg, în luna mai, a primelor cinematografe saudite după anularea unei interdicţii ce a durat 35 de ani, informează AFP şi Xinhua. 

Acest regat ultraconservator, care s-a angajat într-o serie de reforme, a pus capăt la sfârşitul lui 2017 unei interdicţii de 35 de ani ce viza existenţa şi funcţionarea cinematografelor. Compania americană AMC Entertainment a obţinut prima licenţă pentru exploatarea sălilor de cinematograf în Arabia Saudită. 

Într-un interviu acordat marţi seară pentru CNN, directorul executiv al AMC Entertainment, Adam Aron, a confirmat că primul film ce va fi proiectate pe marile ecrane saudite va fi "Black Panther". 

Autorităţile locale au anunţat mai întâi că prima sală de cinema se va deschide miercuri, însă surse apropiate de guvern şi de mass-media locale au precizat că va fi vorba doar despre o proiecţie-test, ce va avea loc în noul cinematograf din cartierul financiar Regele Abdallah din Riad, iar cinematografele saudite vor fi deschise pentru publicul larg în luna mai. 

Mai întâi, teste 

"Va fi prima (proiecţie) dintr-o serie de teste, la care vor participa specialişti din industrie, care vor fi organizate (...) cu ocazia ultimelor pregătiri înainte de deschiderea cinematografelor pentru publicul larg", au explicat reprezentanţii Centrului de comunicare internaţională din cadrul Ministerului Informaţiei. 

Adam Aron va asista şi el la proiecţia de miercuri. AMC Entertainment, cea mai mare reţea de cinematografe din Statele Unite, a semnat în luna decembrie un contract de intenţie cu Fondul suveran saudit pentru a construi şi a administra mai multe cinematografe în acest regat. 

Potrivit Ministerului Informaţiei şi presei saudite, 350 de cinematografe, care vor avea 2.500 de ecrane, vor fi construite în mai multe oraşe din Arabia Saudită până în 2030. 

Un plan pe termen scurt vizează inaugurarea unui număr de 40 de cinematografe în 15 oraşe saudite în următorii cinci ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel